Skidförbundet och hockeyförbundet tappar mitt förtroende och något måste göras fort

Är det kris i flera idrottsförbund förutom detta med corona. Jag ska inte gå in på ishockeyförbundet som bara bryr sig om SHL och skiter i Allsvenskan. Allsvenskan var färdigspelad som serie men likt förbannad delar mat ut segerpremier till alls lag. Tala om att det finns ingen skam. De borde ha flyttat upp Björklöven och MoDo och ned med Oskarshamn och Leksand alternativt utökat serien. Jag hoppas att ombuden på årsmötet inte beviljar styrelsen ansvarsfrihet. Jag håller fast vi att man bildar en ny serie som säljer TV rättigheterna till Viasat men inte ger C More chansen med anbud

Att det inte stått bra till hos längdskidåkning är ingen nyhet och där finns det mycket att tycka till om. Vi har hört att vid nästan alla tävlingar och främst i klassisk stil har man haft dåliga skidor och det är på både herr och damsidan. Att ha bra skidor är en förutsättning för att msn ska kunna slåss om segern. Man har haft rena anarkin i förbundet och det gällde alltifrån skidbas med mera. När det gäller landslagschef kickade man en av de mest framgångsrika ledarna nämligen Rickard Grip.

Nu börjar ännu mer komma i dagens ljus och det första och mest diskuterande och det är att en av våra riktigt stora stjärnor Stina Nilsson byter bort längdåkning och ska börja med skidskytte. Självklart finns det en annan orsak bakom detta att hon vill prova något nytt. Hon kommer självklart inte att tjäna lika mycket på skidskytte de första åren som hon gjort inom längdåkning.Det är klart att landslagscheferna Lars Selin och Karin Ersson slutar. Landslagstränarna överväger att sluta och två har bestämt sig nämligen herrtränarna Mattias Nilsson och Fredrik Uusitalo.

Nu var väl inte herrarna något positivt när det gäller resultaten vilket det var tvärt om på damsidan. Stina Nilsson har sagt till Aftonbladet att tanken har varit att byta efter OS 2022 men att när skidförbundet kickade Grip snabbades beslutet på liksom den turbulens som finns i förbundet. Nu är det även flera av de framgångsrika damerna som funderar på att lämna förbundet och köra på egenhand. Jag det här visar att det är en djup kris inom ett av ett av våra mest framgångsrika förbund. Det är klart att många olika saker ligger bakom detta men man borde göra som i näringslivet att rensa från toppen och några som är utvalda av toppen och i ett idrottsförbund det är styrelseordförande.

4 kommentarer

 1. Krister

  Ja, du Lennart. Vad ska man säga.
  Din rubrik ”Skidförbundet och hockeyförbundet tappar mitt förtroende…” säger nog en hel del. Jag kan berätta för dig följande: Inget av dessa förbund bryr sig ett dugg om de har ditt eller mitt förtroende. De tittar nog på vad som är bäst för respektive sport i det hela, och inte vad en åsiktsmaskin som saknar helhetsbilden anser.
  Att du nu fastnat i att Björklöven, som gjort en fantastisk säsong, inte kommer att få chansen att kvala (observera att det varit långt ifrån klart att de klarat ett kval mot lag som kommer från en bättre serie). Att hockeykval måste avbrytas på grund av den värsta farsoten som drabbat all världens befolkning på flera hundra år, måste nog anses vara en större och viktigare fråga.
  Hockeyförbundet tog det enda rimliga beslutet som fanns i den här sorgliga situationen. Väldigt oturligt, och det påverkar en del lag mer än andra, men fortfarande det enda rimliga beslutet. Hockeyförbundet har i alla fall mitt förtroende efter detta beslut. De som tjafsar om detta i all oändlighet i den situation vi befinner oss i borde se sig i spegeln och se över sina prioriteringar

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Jag tror ändå att man måste protesterna mot hur förbunden förstör för de många föreningarna. Jag har under mina år haft goda förbindelser med de två förbunden som jag nämnt i bloggen men även med fotbollsförbundet och det genom att vi var så duktiga på att ordna fram anläggningar och då hade jag goda kontakter med två ordförande även i friidrottsförbundet när vi byggde friidrottshallen då Bengt Westerberg var ordförande och då vi fick till fridrottsarenen vid IKSU då Björn Eriksson var ordförande. Vi hade mycket kontakt med dessa förbund när det gäller utvecklingen och samarbetet mellan kommunen, universitetet och idrottsförbunden då vi gjort samarbetsavtal med jag tror idag att drt är fem förbund och ett samarbete med förbunden som gjorde att Umeå Universitet blev ett riksuniversitet. Skidförbundet var ett förbund som jag hade mest kontakt med

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Men för att det är kris på ett område då bör man inte skapa andra fel. Till hösten kommer nog ishockeyn i gång men jag tror ekonomin kommer att drabba idrotten hårt då sponsorer kommer att dra ner kraftig för att man inte har råd och även färre har råd med Cmore

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.