Vad är det som händer med EU när man nu stänger gränserna. Europa är ändå bara en lite plätt jämfört med Indien, Kina och USA

Det är i stort sett stängd alla gränser. EU som skulle ha öppna gränser. Det är många länder som får stora problem då besöksnäringen är stor. Jag tycker det var bra att man lät skidsäsongen i vår fjällvärd kunna köra vidare då påsk är en stor helg och människor far till fjälls för att njuta av den vackra naturen, åka, skidor, pimpla lite röding och njuta av livet. Jag tror man måste få njuta lite av livet när allt annat handlar bara om virus. Vi själva har bokat en resa till Bulgarien i månadsskiftet maj/juni men vi chansar inte och åker dit eftersom vi till hör riskgruppen. När man börjar titta på regler säger man att den avgift som man får betala strax efter bokningen får man aldrig igen trots att man har avbokningsskydd en försäkring men den gäller knappast.

Vi vet inte heller om vi kan åka om vi vill det och det måste vi bestämma oss före mitten av april. Ännu finns inget beslut om när gränserna öppnas men vi kommer inte att chansa. Går det bokar vi om till nästa år och då vet vi inte hur det är men nu får msn chansa så inte resebolaget TUI som vi bokat hos. De ska i alla fall inte få stjäla våra pengar och vi är övertygade om att det här har inte gått över till juni i år.

2 kommentarer

  1. Ulf Parde

    Det finns mkt frågor. Nämnas kan dock att Tyskland förra veckan ville stoppa all leverans av sjvmtrl till alla andra EU-länder. Skulle drabbat bl. a. Sverige. Men kommissionens ordf. Ursula von der Leyen (också från Tyskland) hotade att dra Tyskland inför EU-domstolen, varvid landet åtminstone i viss mån har återupptagit dessa leveranser.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Jag tycker att man ska inte stänga gränsen för handel. Det ser snart ut som om alla länder glömt varför vi bildade EU nämligen den fria rörligheten. Jag tycker det är en skam för hela EU att det inte finns andningsskydd på grund att EU har satt till konstiga regler bland annat för visir. Det måste vara bättre att använda de som finns i stället för att folk ska dö

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.