Vi går mot massarbetslöshet och jordbruksnäringen behöver folk och det finns folk i Sverige som går arbetslös. Se till att vi får fler bönder nu för självförsörjningen måste öka

Vissa näringar är oroliga när de inte kan få hit folk från andra länder. Det handlar i de flesta fall om folk inom att blocka jordgubbar och även andra uppdrag inom jordbruksnäringen. Det tycker jag borde vara hur enkelt som helst att ordna eftersom det finns en arbetslöshet som ökar jättemycket. Det finns säkert de som inte har någon A-kassa som säkert behöver en inkomst för att överleva och finns det jobb att få ska man varken ha socialbidrag eller A-Kass. Vi har både de som fått asyl som flyktingar eller väntar på och det vore väl bra om de kom i jobb och samtidigt få lära sig svenska.

Det kan kanske finnas de som är rädda för att ta ett kortvarigt jobb och då är rädda för att senare få sänkt A-Kassa och det tycker jag att regeringen och samarbetspartierna ska eller måste få en lösning på. Jordbruksföretagen måste få tag i folk och även kunna betala en skälig lön till sina anställda. Vi måste för allt i världen se till att vi blir mer självförsörjande. Här i Västerbotten finns det kryddor som sallad, dill, persilja och allt vad de heter och det produceras i Hällnäs och har mycket bra kvalité tycker då i alla fall vi. Peckas tomater från Härnösand med mycket bättre kvalité än Spanska och Holländska tomater. Jag tycker att har vi en näring som behöver folk måste väl Arbetsförmedlingen se till att näringen får folk så vi kan bli mer självförsörjande när det gäller livsmedel. Jag fattar inte att folk nekar den typen av jobb. Då ska man inte heller på försörjningsstöd eller A-Kassa och är man rädd för att ersättningen sjunker gör tillfälliga jobb får staten ändra reglerna.

Det finns jobb som det tidigare importerats folk till nu går inte det och då måste de som bor i Sverige ta de jobb som finns. Det finns även bondebrist och när man nu öser ut pengar bara för att företagen ska överleva borde man även ge bidrag till folk som vill bli bönder. Det finns obrukad mark på många ställen som bör brukas och vi måste med alla medel så att vi blir mer självförsörjande på mat. Se till att komma igång nu med ett jordbrukspaket. Det ser ju ut som om det finns gott om pengar

En kommentar

  1. Eilert

    Helt rätt !
    Arbetsförmedlingen verkar inte fungera.
    Anvisa arbeten med högre lön an försörjningsstödet Accepteras det inte dras alla stöd in.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.