Moderaterna de agerar olika när de är i opposition och när de styr. Löfven gör ett bra jobb i den här viruskrisen

Nu börjar jag känna igen moderatledaren. Nu när han Ulf Kristersson sitter i opposition då är det för lite i det stödpaket till företagen som regeringen och samarbetspartierna lagt fram. Nu är han inne igen på vad han kallar arbetsgivaravgifterna vilket är välfärd som löntagarna avstått löneutrymme för att få. Om du läser min blogg från den 24 mars där har jag visat vad som är arbetsavgifterna går till. Jag förstår att regeringen fått göra en eftergift men sina samarbetspartierna.

Åter till moderaternas vilja till samhällsstöd till företag är det olika synsätt om moderaterna styr eller sitter i opposition och än en gång fattar jag inte varför de satte till honom som partiledare. Han lovade vinna valet och kunde inte räkna mandat och då kom han in som ledare för gnället som en röd tråd.

Jag ska än en gång hur det var när moderaterna styrde mellan 2006 och 2014 när det blev en finanskris eller som jag kallade fordonskrisen då den slog så hårt mot Volvo och Scania. Vi som hade fordonsindustri i våra kommuner blev inbjudna till näringsdepartementet och Maud Olofsson var näringsminister och Sven Otto Littorin var arbetsmarknadsminister och han var moderat om ni inte kommer ihåg det. Då föreslog flera av oss att regeringen skulle införa permitteringsystem i stort sett liknande det som man nu infört med stöd av C och L. Då var det annat ljud i skällan och tippar att ytterst var Anders Borg den moderate frinansministern som satte stopp. Både Littorin och Olofsson ljög oss rätt i ansiktet och sa att ett sånt system får man inte ha.

De var så dåligt pålästa att de inte visste att man hade haft ett sånt system i Belgien länge men jag vet inte hur länge. Min sammanfattning av det som hänt är att moderaterna har en uppfattning när man styr och en motsatt effekt när man sitter i opposition. Jag ska inte nämna alla gånger när Olof Degerfeldt som är lokal part för företagsakademin där vi varit på utbildning för valda bolagsstyrelseledamöter. En jättebra utbildning som alla som sitter i en styrelse får veta att då är du personligt ansvarig för de beslut du tar och du ska fatta besluten vars innehåll ska vara vad är bäst för det bolag du sitter i. Så tillbaka till nuet där Moderaterna tycker staten ska ta ett ansvar för bolaget vilket enligt äldre moderat synsätt skulle ha kunnat kallas kommunister. Än en gång när M sitter som opposition har man en syn på hur man kan stötta privata bolag, men när man styr och ger stöd skulle det ge mycket stor skada på marknadsekonomin.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.