Idag har det kommit lite positiva siffror om det här förbannade viruset som härjar i världen

Det ser glädjande ut att det är färre och färre tre dagar i rad som som har behövt hamna på intensiven. Det måste vara glädjande främst för Folkhälsomyndigheten och Anders Tegnell. Vi har lyckats bättre än tex Spanien och Italien. Även i Stockholm har antalet nya smittade gått ner. Nåda de här fallen är et litet steg åt rätt håll. Fortfarande tycker det är illa att det finns brist på skyddskläder/utrustning för alla som jobbat så bra med patienterna. Omni har berört detta i 2 artiklar som jag lägger ut.

Antalet personer som tagits in för vård på intensiven efter att ha smittats med coronaviruset har minskat dag för dag de senaste dagarna, rapporterar TT. Statsepidemiolog Anders Tegnell säger att utvecklingen är positiv och att Sverige de senaste tre, fyra dagarna haft ungefär lika många fall varje dag.
– Det alla gör här i landet måste rimligen ha en effekt, säger Tegnell och betonar att utvecklingen i Sverige ser annorlunda ut än i de länder som ”råkat riktigt illa ut”.
Totalt har 110 personer dött i Sverige efter att ha smittats med coronaviruset, visar Folkhälsomyndighetens senaste siffror. I hela landet har 3 700 personer bekräftats smittade och 255 personer har fått intensivvård.

119 personer i Stockholm har konstaterats vara smittade med det nya coronaviruset i Stockholm det senaste dygnet. Det är en minskning jämfört med gårdagssiffran på 227 nya konstaterade fall.
Totalt har 1 657 personer i regionen konstaterats vara smittade. 92 personer vårdas på intensivvårdsavdelning, jämfört med 85 under gårdagen. Därutöver får 443 patienter annan sjukhusvård.
Runt 8 700 personer har testats för viruset i regionen. Slut citat Omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.