Är den någon vits att testa sig för coronavirus. Du kan ju ha blivit smittad sedan du tog provet?

Nu pratas det om att alla eller nästan alla ska testas för att se om de har coronavirus. Jag förstår inte vitsen med detta. Om du får ett svar att du inte är smittad då är du helt frisk. Du medan du väntar på svar från provtagningen kanske en dag och redan på tiden mellan provtagning och resultatet man ha blivit smittad. Det tar ju tid att testa folk och då tar man folk från vården för att testa folk. Man har ju gått ut med uppmaningen att känner man sig krasslig ska man vara hemma från jobbet och är man pigg då ska man jobba om man har något jobb att gå till. Med de uppmaningarna i botten fattar jag inte vitsen med att testas.

4 kommentarer

 1. Björn Söderström

  Så sant Lennart! Lite överraskande att du inte nämner var förslaget kommer ifrån. Både M och KD har om inte gemensamt ändå lagt förslag på hur vårt land ska hantera denna pandemi. Önskar ej att deras förslag genomförs. Opinionsundersökningarna löper som vanligt och S har naturligt fått större stöd samtidigt som oppositionen knappt blir hörda eller tillfrågade. Vi väntar nu med spänning på att SD ska komma in i debatten då flyktingarna/invandrarna hamnar i antal noll under några månader.

 2. Krister

  Tveklöst så hittar man mycket tokigheter i media i dessa dagar. Människor som uttalar sig än hit och än dit utan att ha en aning om vad de pratar om.
  Den här bloggen är ytterligare ett exempel på en åsikt som helt saknar vetenskaplig grund.
  Vissa nyckelyrken (främst inom vård, skola, omsorg och andra samhällsbärande verksamheter) går redan på knäna för att väldigt många, ofta mellan 25-50% av personalen, är hemma p.g.a. enklare symptom.
  De ska de självklart också vara, tills de kan konstateras vara ickebärare av Coronavirus.
  Om vi kunde testa dessa, vilket är fullständigt ofattbart att det inte redan görs i stor skala, därefter behålla dem i karantän tills testresultatet är klart, oftast inom 24 timmar, så är de betydligt SÄKRARE än den personal som inte testats och nu befinner sig i verksamheten.
  Den avlastningen det skulle innebära att få ut stora delar av personalen som just nu befinner sig i karantän och inte är smittade av Corona skulle mycket väl kunna visa sig vara skillnaden till om vi ska klara den här situationen eller inte.
  Nuvarande regering har gjort ett bra arbete i början av den här krisen, men vi ser nu att de på många håll håller på att tappa situationen genom en antal felaktiga beslut. Det är hög tid för samarbete där alla partier ska bidra med konstruktiva förslag.

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Att den saknar vetenskaplig grund det får stå för dig själv. Jag vet att de kommer att testa flera men det enda som kan hända är att man hittar någon som är smittad. Vad händer då är ett personen hamnar i karantän då det inte finns något botemedel

 3. Kristoffer

  Jag har varit sjuk i 8 dagar, mina arbetskollegor också. Jag planerar att gå på jobbet imorgon, jag mår bättre men ska jag gå på jobbet? Kanske jag smittar någon? Jag vet inte det. Var det en förkylning eller en koronaV? Det är därför du måste göra stora tester. Och när om en vecka ska jag bli sjuk igen? TESTS TESTS TESTS, sluta tänka på ekonomi, människor kommer inte att förlåta dig. Ta ett beslut. Coronavirus orsakar förödelse på friska människor

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.