Nu är matematiker intresserad av smittkurvor. Det är nog tur för Trump att han pudlat 180 grader

Nu använder man matematikproffesurer som räknar ut när sjukvården kommer att få det som värst. Så här skriver Omni om detta.
Matematikprofessor Tom Britton tror att den svenska sjukvården kommer att få det som allra värst under andra halvan av april och maj – men att coronavirusets spridning sedan klingar av under sommaren, säger han i SVT:s Aktuellt.

SVT har även intervjuat smittskyddsprofessorn Jan Albert som menar att det i nuläget är för tidigt att utifrån de europeiska smittkurvorna säga vilka åtgärder som fungerar. – Det man kan säga är att länder som har stängt ner väldigt hårt har i alla fall nu inte sett någon positiv effekt av det, säger han.

Italien har nu tappat ledningen i antalet döda på grund av Coronaviruset. Det finns i en artikel från morgonen i Omni som kommer här.
Spanien har nu gått om Italien som det land i världen med högst antal nya dödsfall i covid-19, visar WHO:s senaste dygnsrapport. Spanien hade vid mätningen 838 nya dödsfall mot Italiens 758. Samtidigt ökar antalet smittade mest i USA, med totalt 19 332 nya konstaterade fall av covid-19 det senaste dygnet.
Med 58 411 nya bekräftade fall det senaste dygnet hamnar den totala siffran globalt på 693 224. De flesta som har smittats har tillfrisknat eller är bara lindrigt sjuka.
WHO:s officiella dödssiffra är nu 33 106. Det är en ökning med 3 215 på ett dygn.
Eftersom siffrorna över antalet smittade bara gäller konstaterade fall kan det faktiska antalet smittade vara högre. Med tanke på att länder mäter på olika sätt kan siffrorna också vara svåra att jämföra mellan länder.
Uppgifterna ovan kommer från WHO:s senaste dagliga uppdatering för den 30 mars. Nedan går Omni igenom den senaste statistiken om smittans utbredning.
Texten uppdaterades i Omni 31 mars klockan 06.00.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.