Kvällsbloggen handlar om det ökade förtroende för Socialdemokraterna och de regler om bland annat om avstånd. Där Stocholmarna som trängs utomhus packade gör ett mordförsök.

Idag handlar min blogg om tre stycken artiklar från Omni. Den första är den uppgång mitt parti haft den senaste månaden där vi ökat förtroendet med knappt 7% och det är glädjande självklart men det är trotts allt inte ett valresultat. Men jag är framför allt glad för Stefan Lötvens skull och jag tyckte det var rätt när han valdes till partiledare efter att ha varit Metalls ordförande och dessutom känner jag honom väl. Lugn och sansad i alla lägen och det tycker jag att han bevisat varje dag sedan helvetet med virus börjar. Det sista delen handlar också om Stefan och att han tycker det är dålig respekt för de föreskrifter som man tagit där man till och med skiter i allt och är för många på restauranger och sköter de sig inte ska de stängas och man bör även bötfälla dem och dra in serveringstillstånden. Hur Stockholmarna beter sig under en pandemi visar och att Kindberg Batra hade hel fel för Stockholmarna är dummare än resten av Sverige. Den tredje artikeln från Omni handlar om Damberg och vad han sagt om uthållighet och att man bör följa de regler som finns. Här är den första från Omni
Socialdemokraterna rusar i opinionen under coronakrisen, visar en ny mätning från GP/SvD/Sifo. Partiet klättrar med hela 6,8 procentenheter på en månad och hamnar på 30,6 procent.
Det är den största uppgången för partiet i Sifos historia. Mätinstitutet har gjort mätningarna sedan 1967.
– Det är en exceptionell uppgång, säger opinionschefen Toivo Sjörén till SvD.
Uppgången innebär att S har hämtat hem fem års nedgång i opinionen på en månad. Mätningens största förlorare är Sverigedemokraterna, som tappar 2,7 procentenheter till 19,5 procent

Den andra från Omni kommer här.
Inrikesminister Mikael Damberg (S) uppmanar svenskar till uthållighet under coronakrisen, och manar alla att följa rekommendationerna inför påsk.
– Jag vill inte se några trånga uteserveringar, säger han på en pressträff efter dagens möte i krishanteringsrådet.
Därefter gick ordet över till de närvarande myndighetscheferna. Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson menar att den sociala distanseringen i samhället har fungerat.
-Jag har aldrig någonsin sett att vinterkräksjukan och influensan dör ut på det här sättet, säger han. Antalet anmälda brott i mars minskade med fyra procent jämfört med samma månad förra året, meddelade polisen. Bland annat våldsbrotten och trafikbrotten har minskat.
Även Socialstyrelsen och MSB närvarade vid pressträffen.

Den sista handlar om vad statsministern sagt idag
Statsminister Stefan Löfven öppnar för att regeringen kan kliva in och stänga restauranger och barer som inte följer riktlinjerna under coronakrisen, säger han i Studio Ett.
– Vi har sagt att vi inte är främmande för några som helst beslut, säger Löfven.
Han intervjuas också i Svenska Dagbladet. Där är statsministern kritisk till att den svenska beredskapen har monterats ner över tid.
-Vi pratar decennier här och sedan det kalla kriget var över – under lång tid har ju det här dragits ned på, säger han till tidningen. Slut citat Omni

Jag avslutar med att jag tycker man ska respektera de avstånd som man fastställts. Det är till för att vi som är +70 är en riskgrupp och som riskerar att dö om vi blir sjuka. Jag själv fick diabetes för drygt tre år sedan och i samband nervverk på grund av just diabetes och hade även högt blodtryck. Det där har olika piller hjälp till att få bukt med men sedan min tid som isoleringsmontör har jag asbets i mina lungor. Jag vill fortfarande leva och tror dessutom att jag gör nytta inte minst för Socialdemokraterna som jag är infödd i. Min fru Inger tillhör riskgruppen och vi har mer eller mindre isolerat oss för vi vill inte utsättas för ett mordförsök. Jag tycker man kan säga att de som inte respekterar de regler som finns utsätter andra för ett mordförsök för de kan vara smittade. Alla ni andra som respekterar de regler
som finns och oavsett politisk hemvist och religion vill jag önska en Glad Påsk

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.