Folkhälsomyndigheten gör ett bra jobb trots ständiga knivstick i ryggen. Corona är en nytt virus och ändå vet så många hur man gör

Jag ska börja att jag är ingen expert på Corona heller. Det är ju första gången den härjar i hela världen. Därför är jag mycket förvånad över hur många experter som vet hur man ska göra och de spyr galla över Folkhälsomyndigheten. I kväll så jag en kvinna som hette Einhorn och som är en av 22 som skrivit en artikel om Coronastrategin som finns. För mig räcker det med att ha sett hennes besserwisser framträdande så föll allt mitt förtroende för henne.

De här författarna verkar vilja att man ska göra som stater som Nordkorea gör slå igen allt och på det sättet få stopp på smittspridningen. De behöver inte alls ta ett ansvar för helheten som myndigheten får göra. Som sagt de tycks veta vad ingen annan vet. Jag hade en blogg igår där jag redovisade hur många som dött i år i mars jämfört totalt mot åren sedan 2015 och i år var det lägsta talet av människor som dör. Jag tycker även att aktuellt vill kasta så mycket skit de kan på Folkhälsomyndigheten och Tegnell i synnerhet. Jag är helt säker på att de som låser länderna kommer att få igen detta på annat sätt.

Vi ser hur staten tar till hur många åtgärder som helst för att hålla igång samhället och att hjulen ska börja rulla igen när detta mer eller mindre går över för det kommer det att göra och det tror jag inte det gör som de kritiska gör utan det kommer att gå över snabbt när man hittar ett vaxin och gör man finns också möjligheten till att man kan bota de som blir sjuka. Jag tycker även aktuellt agerande med att söka konflikter skadar hälsotillståndet mycket. Oro och rädsla är inte lätta att bota och det har man inte hittat snabba behandlingsmetoder mot.

Det verkar även vara ett intresse från de som vet hur man gör men som inte är bevisat tror att man skapar tilltro hos patienter genom att synas i media. Det gör då i alla fall inte jag. Tegnell har också påpekat att siffrorna inte stämmer. Det hade han helt rätt i eftersom de senare gjorde en rättelse. Drar man på på det sätt som artikelförfattarna skrev borde man nog se till att man har rätt siffror. Varför jag tror mer på Tegnell och det arbetslag som beslutat om strategierna är att han har i verkligen varit på plats när Ebola bröt ut.

Jag avslutar med att citera den artikel som Omni hade om Einhorn
Virologidoktorn Lena Einhorn, en av 22 författare bakom en debattartikel i DN som är kritisk till Folkhälsomyndighetens coronastrategi, menar att principen ”stanna hemma om du är sjuk” är livsfarlig.
Man bortser helt från de studier som visar på asymptomatisk smitta, säger hon i Aktuellt.
Statsepidemiologen Anders Tegnell säger att även världshälsoorganisationen WHO menar att viruset sprids till stor del av personer med symptom.
– Vid i stort sett alla andra infektionssjukdomar vet vi att det är så. Men det kan säkert ske en viss spridning från de som inte visar så mycket symptom, säger han.
Tegnell har tidigare under tisdagen påpekat att siffrorna i debattartikeln inte stämmer. Artikeln har sedan dess kompletterats med en rättelse. Slut citat Omni

Jag avslutar med att säga att jag hade hört för minst 40 år sedan att man ska stanna hemma om man är sjuk vilket för mig inte låter korkat. Vi vet ju hur rekommendationerna är för föräldrar som har barnen i förskolan, men de som är friska får vara kvar. Att vara sjuk på jobbet kan innebära hälsorisker för en själv men även för arbetskamraterna. Sedan ger jag även en stor eloge till Folkhälsomyndigheten för deras arbete i denna svåra sits att hantera ett nytt virus som inte finns något botemedel mot men jag hoppas där på att sunda och kloka forskare i värden kan hitta ett vaccin emot så det finns framme så fort som möjligt i hela världen.

3 kommentarer

  1. Petter

    Det jag sett under åren vid förkylningstider på mitt företag är att våra medarbetare kommer till jobbet och nästan skryter . Oj jag mår så dåligt och har feber men jag får väll ta några alvedon, fattar inte denna inställning. Veckan efter har alla förkylningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.