Kanontrav i dagarna två, idag V64 i morgon V75 Och det sänds på ATG Live och TV 12

Trav Umåker idag fredag och i morgon lördag. Idag körs V64 och det är många fina lopp och i morgon är det V75 och ännu finare lopp med besök av topp kuskar och topp hästar. Tyvärr så är det tävlingar utan publik som travet kört sedan det blev begränsningar. Det har lyckats bra av två orsaker. Den första är att travet sänds alltid på ATG live och där kan man också spela. Spelet har ökat ganska mycket och jag tror det beror främst att att Svenska spel mer eller mindre slagit igen då det blev stopp på fotbollen och ishockeyn. Med ökad omsättning har även utdelningarna ökat.Det andra är självklart att travet funnit ett sätt att genomföra tävlingar utan publik. Visserligen är det inte så många besök på travtävlingar under normala dagar men självklart missar man den folkfest som det är när det är V75. Jag tror också det ökade spelet betalar igen inkomstförlusten då i alla Umåker har slutat med entre vanliga tävlingsdagar. Men det är klart att man behöver mycket mindre folk numera och det blir kostnadsbesparingar. Till dagens tävlingar har jag inga bra tips trots att flera av Sveriges bästa kuskar är här redan idag. Bröderna Ljuse sitter dock upp bakom flera av favoriterna och det ser ut även bra för Ove Lindqvist med två bra chanser inom V64. Mer tippar jag inte idag då jag var så dålig sist.

Däremot i morgon börjar V75 med ett riktigt bra avd 1. Där Erik Adelsson blir storfavorit med nummer 1 Attraversiano som är en riktig kanonhäst och kan mycket väl vinna loppet. Men jag kommer inte att spika då jag vill ha med Umåkers Robert Dunder som sätter sig i sulkyn bakom Evens Coll Boy som tyvärr fick ett dålig spår. När jag garderar omgångens största favorit ska jag ta med ytterligare en häst men det väntar jag med till i morgon innan jag tar ställning till även om en del talar för Björn Goop som är i mycket bra körform. Men man får som alltid se upp med Örjan Kilström som kör Maxus. Avdelning 1 är Berth Johanssons minneslopp som var en framgånsrik kusk,tränare och hästägare på Umåker som även vann många stora lopp. Bäst genom tiderna av Umåkerstränarna.

Avdelning 2 är ett mycket öppet lopp och som måste garderas ordentligt men tyvärr ska jag chansa med en 4a 5 hästar men har jag haft råd skulle jag tagit med alla men eftersom jag tänker gardera avd 1 har jag inte råd med alla. Avd 3 är näst högsta klassen och där tror jag mest på häst nummer 2 Picasso men tror inte jag har modet att spika den. Avd 4 är också ett mycket svårt lopp men där kör Jan Norberg häst nummer 1 Payet och han har kört något lopp tidigare efter att ha varit skadad i flera år. Jag hoppas att han vinner och han är en kusk som alltid gör bra starter. Han är om någon värd att få vinna på sin hemmabana.

Avd 5 det är högsta klassen dvs. Gulddivisionen och heter Guldbjörken där en topprestation ger en finalplats till Paralympiatravet men kan även ge en plats till Elitloppet på Solvalla sista helgen i maj. Det här loppet tror jag står mellan tre hästar nr 3 Next Direktion, nr 4 Shocking Superman och nr 12 Perfekt Spirit som dessutom har Örjan i sulkyn. Jag har bestämt mig för att spika någon av dessa tre förmedlingen nr 4 där Emilia Leo kör. Då är det två lopp kvar och i avdelning 6 blir häst nr 1 favorit och körs av Erik Adielsson och jag tror han vinner och är min troliga spik eftersom jag inte tänker spika i sista som jag tycker är ett mycket bra lopp där Månprinsen med Gunnar Melander är pilot och han blir säkert favorit men möter två till bra hästar Lome Brage som har nr 6 och körs även han av Erik Adielsson som därmed har tre bra chanser men även nr 4 Tangen Haap är riktigt bra och körs av Björn Karlsson.

Det var mina reflektioner över helgens kanontrav på Umåker och lite synpunkter på V75 där det är mycket fina lopp men där det där djäkla viruset gör att jag och alla andra får nöja mig med att se Umåkers stora travdagar både fredag och lördag på Tv. Glad ändå över att travet körs då man har både dator och TV att se loppen i. Ett annat bra tips från mig är att gå ihop med några vänner och gör ett system tillsammans eller köp ett andelssystem på någon spelbutik. Vill du vara ensam om systemet går det mycket bra men som regel får man med fler hästar om man spelar ihop men är du ovan att spela kan du även köpa en Harry Boy då tar datorn ut raden men du kan även där välja att spika någon häst. Jag önskar er lycka till. Jag hoppas också att ATG ser till att det går att spela och att det strul man hade sist rättas till före tävlingarna och att msn kör loppen den tid man ska

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.