Finland kan få höga dödstal enligt läkare. Storbritannien kan få en strejk för dålig skyddsutrustning

Den ständiga debatten om vem och vilka länder som får flest smittade och flest döda.Läkare i Finland säger att de kan få lika många döda som Sverige. Jag har lagt in en artikel från Omni. Jag har även lagt ut en artikel som talar om hur besvärligt det är med skyddsutrustning i Storbritannien. De har också över 15000 som har dött på grund av Corona. Där kan det bli så att man kan utlösa strejker om det inte blir ordning med skyddsutrustning. Oavsett var man har ont om skyddsutrustning är det mycket illa att man inte har ordning och reda på detta så att personalen kan göra sitt jobb.

Här kommer den som handlar om Finland från Omni
Finland kan på sikt komma att få samma siffror som Sverige när det gäller smittade och döda i coronaviruset. Det bedömningen gjorde Asko Järvinen, överläkare i infektionssjukdomar vid Helsingfors- och Nylands sjukvårdsdistrikt, när han intervjuades av Yle.

Enligt Järvinen går det över tid inte att hindra att viruset drabbar ett land, och länder med väldigt hårda restriktioner riskerar att få se fler vågor.
Han sa att det är ”mycket möjligt men inte sannolikt” att Finland kan få lika höga dödstal som Sverige, men i så fall med värre konsekvenser för ekonomin på grund av de hårdare finska restriktionerna. Det avgörande för att undvika detta är att hindra smittan från att ta sig in på äldreboenden, ansåg han.

Här kommer så den som handlar om bristen på skyddsutrustning i Storbritannien också från Omni
Ytterligare 888 dödsfall har konstaterats i Storbritannien det senaster dygnet vilket gör att den totala dödssiffran nu är 15 464 personer, rapporterar flera medier.

Samtidigt varnar nu brittiska vårdfack om akut brist på skyddsutrustning på flera håll och att vårdanställda uppmanas att återanvända engångsutrustning, skriver The Telegraph. En undersökning visar att hälften av landets sjuksköterskor känner sig pressade att arbeta utan tillräckligt skydd. Minst 50 vårdanställda har också dött i landet sedan de smittats.
Om inte vilkoren förbättras kan vårdpersonalen komma att strejka, varnar Sara Gorton, ordförande för fackförbundet Unison.
-Om utrustningen tar slut kan personal i högriskområden mycket väl anse att det inte längre är säkert att arbeta, säger hon enligt The Guardian. Slut citat Omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.