Europa kommer att få en fördubbling av arbetslösheten. Sverige bör skynda på Norrbotniabanan.

Risken är uppenbar att det blir en massararbetslöshet i Europa. Ja inte bara i Europa tror jag. Volvo ska öppna lite i dina fabriker men får man tag i alla delar som behövs i tex en lastbil. Konsultbyrån McKinsey har gjort en rapport där man tror att 59 miljoner jobb riskerar att försvinna och blir det så blir det en fördubbling av arbetslösheten.

Jag läste också i Tidningen Byggnadsarbetaren som är ett lite husorgan att man tror att över 50 000 jobb kan försvinna i Sverige. Det går att få hjulen att rulla om offentligt sektor beställer de byggnationer som man planerat och inte skjuter dessa på framtiden. Jag tycker till exempel att man borde snabba på bygget av Norrbotniabanan och andra investeringar som finns i planerna. En massarbetslöshet kommer att göra att många slås ut för alltid men arbetslöshet brukar också ge andra sociala problem

Så här skriver Omni om framtiden för jobben.
59 miljoner europeiska jobb riskerar att försvinna på grund av coronakrisen de närmaste månaderna, skriver konsultbyrån McKinsey i en ny rapport.
Det skulle i värsta fall innebära att Europas arbetslöshet fördubblas de kommande månaderna. Värst ser framtidsutsikterna ut inom hotell- och restaurang, kultur och nöje samt detaljhandeln.

”Covid-19-pandemin är en hälsokris som nu börjar ta ut sin rätt på ekonomin. Framför allt för att åtgärderna som har tagits för att rädda liv har haft allvarliga konsekvenser för företag och deras anställda”, skriver konsultbyrån bland annat”, skriver byrån. Slut citat Omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.