Förtroendet för politiska ledare har ökat men inte för Donald Trump, Bolsonaro och Japans Abe

Vi har sett från olika håll i världen att väljarnas förtroende ökat för de politiska ledarna bland annat Stefan Löfven. Jag tror att det beror på att man ser att de sköter dig bra trots att det är kris i hela samhället men även att det blir mer media tid. Tid finns några ledare i världen och inte oväntat har inte förtroendet för Trump ökat snarare tvärt om. Jag är inte alls förvånad över att det går tungt för Trump då han velar hit och dit och ljuger mer än han talar sanning och det senaste var den överenskommelse som skulle rädda dem amerikanska oljan. Resultatet av det blev att man pumpar för mycket och det finns ingenstans att lagra den. Det finns två andra ledare som det går tungt för nämligen Brasiliens Bolsonaro och Japans Shinzo Abe inte ökat i förtroende. Jag tror nog även kan lägga till Putin men även Kinas ledare.

Så här beskriver främst Omni vad som hänt de tre första. I kristider ökar ofta väljarnas förtroende för sina ledare, och så har det också sett ut under coronakrisen, skriver Forbes Sergei Klebnikov i en analys. Han konstaterar att nästan alla ledare i världens tio största ekonomier sett förtroendet rusa, men att Donald Trump, tillsammans med Brasiliens Jair Bolsonaro och Japans Shinzo Abe inte sett samma ökning.

CNN:s Harry Enten konstaterar att Trump fick ett lyft i början av krisen men att det snabbt kom av sig. Han skriver att föregångare som Barack Obama (i samband med att Usama bin Laden dödades) och George W Bush (efter 11 september) fick förtroendelyft som både var större och höll i sig längre.
Han påpekar också att Trump trots krisen aldrig lyckades komma upp till en nivå där väljarna som ansåg att han gjorde ett bra jobb var fler än de som inte ansåg det.
”När det handlar om att bli omvald borde detta vara något som oroar”, skriver Enten. Slut citat Omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.