48000 personer har dött i USA av Corona och smittskyddschefen varnar för att en andravåg som blir värre.

Hur är det nu med coronan i USA frågar jag mig men inte ens då får jag ett bra svar. Enligt uppgifter har det redan dött knappt 48000 personer varav ca 15000 i New York och två på denna obehagliga lista ligger New Jersey med lite drygt 5000 döda. Man kan inte säga att man har lycktas stoppa smitta när siffrorna redan nu är så många. Det är också märkligt att Donald Trump har mage att kritisera andra länder bland annat för den väg vi har valt.

Intressant men också hemskt är vad deras smittskyddschef ( CDC) Robert Reidfeld sagt till Washington Post. Han befarar en ännu värre våg kan slå till i samband med influensavågen. Så här sa han när han intervjuades av tidningen. ”Det finns en risk att virusets attack mot vårt land nästa vinter faktiskt blir ännu svårare än den vi precis har gått igenom. I takt med att det nuvarande utbrottet klingar av kan myndigheter tvingas förbereda sig på ett nytt utbrott senare i år. -Kombinationen kan komma att anstränga vårdsystemet ännu mer än det nuvarande utbrottet.

Det han sagt rör förhållandena i USA men är det samma förhållanden i övriga världen då kommer mer än kanske dubbelt så mycket folk att dö. Nu vet man inte om han tagit med i sina beräkningar att Trump tänker öppna upp samhället igen. Jag tycker även att Donald Trump ska sluta skylla på andra. Det gör han säkert för att han känner nog att det kanske bara blir en mandatperiod för honom och jag tror det är få som i så fall kommer att sörja.

Vi har inte fått höra mycket om en andra våg i Sverige mer än att de åtgärder Folkhälsomyndigheten tagit var en av orsakerna att inte belasta sjukvården för mycket och att vår modell skulle göra att många sjuka skulle ge oss en flockimmunitet. Ett annat motiv att vår modell skulle även ge bättre samhälle om inte allt stängdes igen för den modellen dvs den stängda modellen skulle ge nya epidemier till man hittat ett vaccin. Såg ett intressant försök som gjordes i Lund där man skulle ta reda på fostervattnet och därifrån ta reda på stamceller som i sin tur skulle laga lungor som blivit skadade.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.