Det blev Hans Wallson som blev ny tränare i Björklöven en meriterad Kirunabo med 2 guld och 2 silver i Skellefteå

Hjärtlig välkommen till Umeå Hans Wallson. Du kommer till en stad som gillar ishockey och som har en klack som aldrig ger upp att stötta laget. Idag kom så det glädjande beskedet att Björklöven gjort klart med en ny tränare och det blev Hans Wallson. Jag vill gratta Känttä som lyckades teckna ett kontrakt på två år. Jag tror att det är en riktig fullträff och att bättre tror jag inte det har kunnat gå.

Hans karriär som hockeyspelare började i Kiruna där han spelat i tre klubbar. Vilka det lan ni läsa i VK om. Han har gjort en tränarkarriär i Skellefteå både med J18 och i SHL där han har två guld och två silver. Det är jättemånga spelare som flyttat till Umeå från Kiruna och gjort mycket bra ifrån sig och många av dem finns fortfarande kvar och dem brukar jag sitta med under andra perioden om det inte är fullt på läktaren. Det var bra många spelare som var med i Löven när de tog guld och alla var upplärda som hockeyspelare på ett bra sätt.

Nu får Hans förhoppningsvis ett bra lag att jobba med för det fixar Kenttä och jag tror att Wallson kommer att fortsätta med det spel som Björklöven spelade den senaste säsongen. Det kändes deppigt ett tag när Björklöven inte fick spela kvalet klart och hamnat i SHL för det tror jag de hade gjort och jag tror också de och MoDo gjort sällskap dit. Dessutom fick Oskarshamn och Leksand oförtjänt 6 miljoner extra att röra sig med då inte kvalspelet gjordes färdigt och de fick gratis en plats i SHL.

Än en gång mycket illa skött av Svenska Ishockeyförbundet. Dessutom råkar man ut för den märkligaste regeln som finns nämligen att man tappar spelare trots att man hade kontrakt för framtiden. Jag ska inte idag klaga mer på det tandlösa Svenska Ishockeyförbundet utan glädjas över att tränarfrågan är löst och jag tror även att Björklöven blir attraktivare att gå till med Wallson som tränare och hoppas att de spelare som nu har kontrakt stannar för att få vara med att kvala in till SHL. Jag är fortfarande förvånad över hur MrMedhawk får reda på allt och jag skrev också i bloggen i går att jag hoppades att han har rätt när han pekade ut Wallson som ny tränare

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.