En kanonbra krönika i Löven4Ever

SHL Silly season
Gästkrönikan:Corona – en skänk från ovan.
25 april, 2020 Lövenbloggaren 4 kommentarer Björklöven, Debatt, IK Oskarshamn, Krönika
Ni känner honom bäst som Dagdrömmaren, men idag debuterar Peter Kemppe som gästkrönikör och han tycker till rejält. Varsågod, lördagskrönikan.

Det tar emot att skriva en så osmaklig rubrik. Men faktum är att den är sann för en del supportrar och föreningar. Supporters och föreningar som faktiskt njuter av de konsekvenser som pandemin har givit dom. Konsekvenser som Svenska ishockeyförbundets styrelse gjort möjliga genom att inte göra någonting utöver att ta ett enkelt och alldeles för ogenomtänkt och förhastat beslut. Ett beslut som gjort säsongens förlorare till de absolut största vinnarna och som gjort säsongens vinnare till de största förlorarna.

IK Oskarshamn kom klart sist i SHL och väntade med all tydlighet ett kval mot Björklöven. Ett skadefritt Björklöven, en lagmaskin som förmodligen hade slagit ut IKO ur SHL och tagit den plats som förtjänat efter den säsong de genomfört. Det är med den vetskapen som gör livet så fruktansvärt plågsamt för oss som förtjänat så mycket efter denna säsongen. Inte bestraffas som vi blir på daglig basis numera. När SHL lagen helt ogenerat kan plocka våra kontrakterade spelare. Cooper, Häman Aktell och nu verkar Larsen försvinna.

Hur kan förbundsstyrelsen göra det enkla och inte göra någonting? Absolut noll och ingenting. För att bara avsluta säsongen och agera som om den inte ens pågått är att göra absolut ingenting. Vilket alla känner till så gjorde det beslutet att Oskarshamn tillsammans med Leksand blev hockeysveriges största vinnare. I hockeyallsvenskan gjordes AIK till de största vinnarna. Ett beslut som får deras supportrar att välkomna den situation som råder. Men Oskarshamn och Leksand blev inte bara belönade med en gratisplats i SHL de får även ytterligare nära 7 miljoner i intäkter kommande säsong. Pengar de nu kan erbjuda kontrakterade spelare i hockeyallsvenskan. Och varför inte plocka spelare som Sveriges bästa sportchef värvat?

Vad hade man kunnat göra då? Jo man hade kunnat göra flera saker. För speciella tider kräver speciella åtgärder. Ja så är det överallt, förutom i hockeysverige. Här är iallafall ett par exempel.Man hade kunnat lyfta upp Modo och Björklöven. Men alla andra lagen som hade möjligheten då tänker ni. Jo det är väl det förbundsstyrelsen lutar sig emot. Men någonstans måste man dra gränsen. Men den gränsen måste dras på ett sätt så att bra prestationer premieras. Inte bestraffas.En annan sak man kunnat göra är att tillfälligt frysa den regel som gör att kontrakterade spelare i hockeyallsvenskan kan plockas av SHL lag fram till 10 juli. Men det är ju inte juste mot spelarna tänker ni. Ja visst, det hade varit en liten smäll mot de spelare med kontrakt som hade fått SHL ögon på sig under säsongen. Men ett kontrakt är ett kontrakt och speciella tider kräver speciella åtgärder. Idag får de bästa lagen i hockeyallsvenskan ta den absolut största smällen, ja i princip hela smällen. Den smällen kunde delas med spelarna med kontrakt. Att frysa den regeln hade gett något åt lagen i hockeyallsvenskan som lugnt kunnat räkna in kontrakterade spelare till kommande säsong där man får börja om igen. IK Oskarshamn sportchef kan ju i praktiken bara sitta lugnt i båten och vänta och se vilken spets Kenttä värvar före 10 juli och bara plocka den spelaren framför näsan på oss. Det vore ju det smartaste att låta Sveriges bästa sportchef göra jobbet åt en. Och det helt gratis.

Nä i dessa tider önskar man att man hade ett annat intresse än hockey och Björklöven. För får vi inte lida då det går dåligt sportsligt, då ska ni se att det finns sätt att tortera oss på när man fått uppleva den bästa säsong sportsligt i modern tid.
Hoppet är ju det sista som överger en. Man hoppas att någon gång så kommer rättvisa att prägla Svensk hockey. Att bra prestationer och sportslig framgång belönas och inte bestraffas. Björklöven förtjänar SHL men förtjänar SHL Björklöven?

Jag är tyvärr Oskarshamnare också, född och uppvuxen där. Har till och med spelat i föreningen upp till juniorerna. Jag jublade när IKO vann sin plats i SHL till förra säsongen. Men den IKO låga som fanns i mitt hjärta har slocknat nu när de inte förtjänat sin plats på sportsliga grunder. Att de nu rensar Björklöven på kontrakterade spelare får mig att känna avsmak. Jag hade ju planerat att åka till Oskarshamn i augusti med barnen. Så dom och deras farmor som bor där får träffa varandra, vilket på grund av avståndet inte sker särskilt ofta. Man får hoppas att man orkar åka dit då för barnens skull. För idag skulle jag inte klara av att vistas i Oskarshamn över huvudtaget.

Jag är plågad och sjukt bitter. Tyvärr är jag relativt långsint också. Det är inget bra och inget jag rekommenderar. Men jag tackar lövenbloggen för att jag får låna denna plattform för att vädra det jag känner och som många av er känner med mig. Det är lite vårdande att få ut det man tänker. Och det är vårdande att läsa andras tankar då man delar dom. Så förhoppningsvis är det vårdande för en del av er att läsa det.
För evigt för alltid – Björklöven.
/Peter Kemppe

2 kommentarer

  1. Johan

    Kul att du gillade den, men ska du lägga ut någon annans artikel i sin helhet bör du credda och länka. // Löven4Ever på loven4ever.com

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Eftersom jag kör det mesta via telefon är det svårt att länka. Mobilbloggen som jag använde förut är inte längre i funktion

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.