Alliansen sänkte skatterna med 140 miljarder och välfärden inte minst för de äldre fanns inte pengar till

Tänk att det finns inte en reporter som sätter sig in i vem som som är ansvarig. Så på eftermiddagen Tilde i efter fem och hon frågade äldreministern om vad kan du göra åt situationen åt de äldres situation. Hallengren förklarade att det är kommunen som har ansvaret. Jag är förvånad över att man tex tog dit någon från Stockholms kommun som fick stå till svars det som hänt i Stockholm på äldreboenden där man har flera hundra olika företag som sköter omsorgen. Det är ju de som beställer och upphandlar de privata företagen och lika dant är det när det gäller skyddsutrustningen som inte finns och det är också som Hallgren säger att det är kommunen som kan förbättra villkoren för de anställda. Jag fattar inte att journalister inte kan lära sig vilka som är ansvariga. Där fick du ett stort minus hos mig.

Varför är situationen då som det är för äldreomsorgen. Svaret är ganska enkelt att staten har sänkt skatterna under allianstiden så man har inte haft några pengar att överföra till kommunerna så de kan klara och behålla och höja standarden för pensionärerna genom både pensioner och pengar till vård och omsorg och även rimliga och förbättrade arbetsvillkor för de anställda inom äldreomsorgen liksom att höja statusen på jobben inom äldreomsorgen. Man måste komma ihåg att

De borgliga partierna har sänkt skatterna för 140 miljarder och de som fått mest är de som tjänar mest. Så är sanningen och S-regeringen tvingades gå med på att ta bort värnskatten så att regeringen fick möjlighet att ge mer pengar till regioner och kommuner men det är resursbrist hos kommunerna. Man måste även komma ihåg att andelen äldre har ökat och dessutom har även levnadslängden ökat. Det kostar mycket mer pengar och den medicinska utvecklingen går också framåt och fler kan räddas till livet. Nu finns även en kraftig nota för Corvina som ska betalas. Men jag förutsätter att omvårdnaden och omsorgen om de äldre måste få ökade resurser för framtiden. Annars kommer det att bli ett mycket stort missnöje bland de äldre som inte accepterar att bli diskriminerade.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.