Det finns starka skäl för en fortsatt kritik av Svenska Ishockeyförbundet.

Det känns som om jag glömt bort tavlorna som svenska ishockeyförbundet gjort när de avbröt slutspelet i SHL och även avbröt i Allsvenskan. Jag tycker att ishockeyn inte följt de regler man själva har fattat. Det är bara att läsa på reglerna så var det faktiskt så att både Oskarshamn och även Leksand redan hade åkt ur SHL när SHL avslutats. De skulle kvala till SHL och kvalet det tillhör hockeyallsvenskan.

I stället för att göra som man skulle ha gjort fattade man beslut att SHL inte har funnits den gångna säsongen. Man nollställde hela säsongen alltså har den inte funnits. Jag har inte haft tid och lust och kollat om allt annat också har nollställts som all statistik från matcherna på spelarna. Är serien nollställd ska självklart allt nollställas annars var det bara ett sätt för att få behålla Leksand i elitserien. Frågan är vad såg man för fördelar med att ha kvar Oskarshamn i Elitserien de som inte har en anläggning tror jag som följer kraven. Oskarshamn i sin tur har värvat spelare från Björklöven som var under kontrakt. De hade väl tror att de spelare som Kenttä haft håller bättre standard att vad man haft. Jag tycker det är dags att Allsvenskan säger upp det avtal som finns att man kan värva spelare som har giltiga avtal. Vilket är ett fel enligt de lagar som som finns.

Det finns mer att läsa om detta men att inte påpeka det vansinne förbundets styrelse hittade på är inte rätt gentemot alla som gillar ishockey. När det så gäller framtiden ser det bra ut för Björklöven om inte fler spelare värvas. Jag tror inte förbundet tagit ett klokt beslut nu som tror att det går att spela inför publik i mitten på september ska man nollställa även den säsongen i förväg för i annat fall går ett lag upp från allsvenskan och ett ramlar ut SHL. Man kan ju inte för fasen köra inför tomma läktare då man inte kunde färdigställa SHL slutspelet och kvalet till SHL när man stoppade det i mars i år. Då kommer det att visa sig vilken inkompetent styrelse förbundet har och då vet vi att det vara bara för att ha kvar Leksand främst men även Oskarshamn i SHL. Då har man bundet ris pt sin egen rygg. Vi får ju se när NHL kan börja för risken är även där att man inte kan öppna serien när man tänkt och spela inför publik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.