Trafikverket ska skära i underhållet i Västerbotten trots att länet har minst pengar per km i landet. Regeringen måste en gång för alla ta verket i nackskinnet.

Trafikverket har en massa vägar i vårt län som de själva säger är helt slut. Regionen hade många vägar som fanns med på listan av jobb som skulle åtgärdas i år. Trafikverket på central nivå att ett anslag på 110 miljoner uteblev. Jag tycker det låter mycket konstigt för någon minskning av anslagen har jag inte hittat utan de gör som vanligt skickar pengarna någon annanstans. Vi ska samtidigt komma ihåg att Trafikverket har under mycket lång tid haft minst anslag av alla län till drift och underhåll.

Man skyller som vanligt på att det går lite bilar men det är en dålig ursäkt och det beror på att staten har många kilometer väg i vårt land och jag tror att det är mest statliga vägar i vårt kand då vi är ett stort län till ytan. Västerbottens län är det näst största länet i Sverige och upptar en åttondel av Sveriges yta. I länet bor nästan 270 000 invånare. Det är bara Norrbotten som är större till ytan. Det var bara några dagar sedan då regeringen och samarbetspartierna tillförde 1,2 miljarder till under håll på vägar och järnvägar. Visst är länen glesbefolkade men samtidigt ska alla kunna ta sig fram och inte minst skogsnäringen är beroende av vägar som är farbara året runt. Jag tycker att regeringen måste ta tag i Trafikverkets fördelning av resurser till länen. Det här måste Eneroth göra något åt eller har han inte viljan att Västerbotten och Norrbotten ska ha farbara vägar. Litar Trafikverket inte på när Norrland skriver att vägarna är helt slut. Jag tycker det är skandal och det minsta länet tror jag fortfarande får mest pengar per km statlig väg. Dags att regeringen gör prioriteringen vart pengarna ska satsas. Den uppgiften är inte Trafikverket mogen.

2 kommentarer

  1. johansson

    Vilken regering är det du menar är det C+L eller är det Socialdemokraterna, enligt min åsikt har vi inte ens en regering i Sverige. Det skulle behövas en Trump till statsminister i Sverige då kanske det skulle hända någonting

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Då skulle det gå åt helvete med välfärden. Han tog bort den sjukförsäkring som Obama ordnat men det var långt ifrån så pass bra som våran sjukförsäkring

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.