Stänger Trump av twitter då har USA blivit en diktaturstat

Donald Trump är en diktator har blivit en sanning för mig. Han har ju under hela sin presidentperiod använt twitter till att för ut sin politik men samtidigt han använt lögner ständigt. Nu har twitter äntligen agerat lagt dit en faktakontroll på hans inlägg. Jag förstår inte han blivit åtalad för sina falska lögner men det kanske inte är som i Sverige i alla fall skriver på en blogg eller publicerar en kommentar är man ansvarig utgivare om jag redovisar som det sker på bloggen. Visst måste det vara någon i USA som också har en ansvarig utgivare på media. Jag tycker twitter gjorde helt rätt även om det var för snällt man skulle kunna ha stängt av honom helt från att twittra.

Nu har Trump hotat att stänga av twitter och sociala medier. Hans hot art stänga ned media visar att USA inte längre är en demokrati bara genom att hota. Det finns de som säger att han kan inte göra detta eftersom det strider enligt grundlagarna men han har ju republikanerna som tycker han har rätt. Hans hot liknar på det sätt som andra diktatorer gjort när de kommit till makten. Att en president i en demokrati använder både twitter och lögner visar just att det inte längre är en demokrati. Må det amerikanska folket vakna och se att man fått en diktator till president.

Så här ser en notis i Omni ut om detta.
Donald Trump reagerar med ilska på att Twitter för första gången ”faktakontrollerat” två inlägg från presidenten. Enligt företaget innehåller inläggen ”potentiellt vilseledande uppgifter”.
Nu hotar Trump med att stänga ner sociala medier.
”Republikaner känner att sociala medieplattformar fullständigt tystar konservativa röster. Vi kommer att hårt reglera, eller stänga ned dem, innan vi låter detta ske”, twittrar presidenten. Slut citat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.