11 september tänker man starta Allsvenskan i ishockey

I Sverige fimpade ishockeyförbundet i alla fall i de två högsta serierna. Jag har tyckt och tycker fortfarande att det var ett justitsiemord på de allsvenska lagen och att inte kvalet till SHL kunde färdigspelas då eller senare som man tex gör inom NHL. Leksand och Oskarshamn hade egentligen åkt ur SHL och var flyttad till kval om en plats i SHL. Jag tror inte de har kunnat kvala sig kvar om de fått möta Björklöven, MoDo eller Timrå. Förbundsstyrelsen är en skamfläck för den Svenska idrottsrörelsen.

Sedan har man mage att lägga säsongstart den 11 september. Det hände ett viktigt händelse den 11 september då terrorister gjorde ett attentat med två flygplan. Jag tycker det ser ut som ett attentat till mot allsvenskan i ishockey. Nu tror inte jag att det kommer bli någon start den 11 september av samma orsak som när man bröt förra säsongen. Att spela inför tomma läktare är inte något alternativ tror jag av ekonomiska skäl då allsvenskan bara har fått några smulor av vad SHL lagen får.

När det gäller de Allsvenska lagen så kommer säkert de tre topplagen från förra säsongen vara i toppen även den kommande säsongen och kanske även AIK som måste ha vunnit en storvinst på V75 med alla nyförvärv man gjort. Björklöven har fått ihop en bra trupp som det ser ut men om de kommer fungera lika bra som förra säsongen som lag får vi vänta och se. Hoppas att man snart även har burväktarna på plats för det behövs ju två men jag litar på att det kommer att finns på plats snart. Både Timrå och MoDo ser även ut att ha fått ihop en bra trupp även om det var ett svinhugg av Leksand att värva deras tränare som dessutom nyss skrivit ett längre avtal. Hoppas att Leksand åker ur SHL när man sysslar med den typen av värvningar.

Vi borde få se vilken väg Allsvenskan kommer att gå när man inte kommer att få starta den 11 september

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.