Nu misstänker man att Corona kom från USA och Storbritannien till Sverige

Nu tror man att Corona viruset kom till Sverige från USA och Storbritannien. Skulle det vara så får vi skylla på Donald Trump. Han har ju vräkt galla över Kina för USAs del och det kan väl vara rätt men i början gjorde man inte mycket i USA för att hindra smittan. I går gick USA ur WHO och han har lämnat många internationella organisationer. Det skulle inte förvåna mig om han skulle komma med förslaget att lämna FN. Jag tycker världen är dåliga på motdrag mot honom.

Så här skriver Omni om Coronas härkomst i Sverige.
Folkhälsomyndigheten tror att coronaviruset kom till Sverige från USA och Storbritannien, rapporterar Sveriges Radio Ekot. Hypotesen bygger på undersökningar av virusets gener där man kan se koppling mellan tidiga fall i Sverige och de två länderna.

Trots att det redan var känt att det fanns en samhällsspridning i USA och Storbritannien testades inte resenärer därifrån tidigt i mars.
– Vi gick ju väldigt mycket på den information vi fick från WHO och ECDC i det läget, och vi får i efterhand titta på vad var det för tecken som kom, och hur tydliga de var, säger Karin Tegmark Wisell, chef för avdelningen för mikrobiologi på Folkhälsomyndigheten. Slut citat Omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.