Stora oroligheter i USA på grund av polisvåldet som ledde till döden

Nu är det oroligt i USA i många större städer. Orsaken är det våld som en polis riktade mot Georg Floyd i Minneapolis som ledde till hans död. Polisen har nu till sist anhållits och kommer att åtalas bland annat för vållande till annans död. Åklagaren har även sagt att det kommer att bli fler anhållanden. Oroligheterna började i Minneapolis men har nu sprits i stort sett över hela landet. Man tycker att det är alltför vanligt att polisen använder övervåld mot vad man säger afroamerikaner. Även Obama har varit ute med att fördöma polisvåldet. Däremot har den där presidenten hållit igen munnen denna gång.

Så här skriver Omni.
Protesterna mot polisvåld efter att George Floyd i måndags dog under ett polisingripande fortsätter att sprida sig som en löpeld över USA.
På Manhattan och i Brooklyn har demonstranter sammandrabbat med polisen under fredagskvällen.
– Vi har en lång natt framför oss, säger New Yorks borgmästare Bill de Blasio sent på fredagen, lokal tid, enligt CBS.

Georgias guvernör Brian Kemp har utfärdat undantagstillstånd efter att protester i centrala Atlanta blivit våldsamma, skriver ABC News.
I Minneapolis pågick protesterna under fredagskvällen – trots att stadens borgmästare utfärdat utegångsförbud. Hundratals butiker har plundrats de senaste dagarna.

En artikel sådan från samma Omni
Minneapolis borgmästare utfärdar utegångsförbud i staden under natten till lördagen och natten till söndagen, skriver lokaltidningen Star Tribune.
Utegångsförbudet börjar råda i kväll klockan 20.00 lokal tid och brott mot förbudet ska straffas med 90 dagars fängelse eller 1 000 dollar, närmare 9 500 kronor i böter.

Bakgrunden till utegångsförbudet är de våldsamma protester som har skakat staden sedan den 46-åriga mannen George Floyd dog efter ett brutalt polisingripande i måndags.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.