Vilket kanonlopp i både försök och final av Propulsion i Elitloppet som han vann

I går var det årets största travhelg som inte gick att besöka på Solvalla. Där har vi som är fem gubbar som spelar V75 tillsammans många år förutom några av de senaste åren. I år kändes det speciellt att inte fått vara där och se en uppvisning som heter duga och det var den svenska travkungen Propulsion som gick segrande ur den striden. Han hade i försöket ett omöjligt 8:e spår i kvalheatet och där gjorde han en strålande insats och kunde trots att det blev ett tredjespår hela loppet ta sig till final.

I kvalet var Elian Webb storfavorit från spår ett då han är otroligt startsnabb. Tog spetsen hur enkelt som helst men han fick press hela redan och mer eller mindre stannade på upploppet och blev utan finalplats. I övrigt tycker jag inte det var förvånad över finalfältet. Jag trodde inte att Jeppson skulle få iväg en av mina favoriter Disco Volante felfritt och så blev det även. Vann det heatet gjorde Earl Simon ett bra lopp och vann försöket från 8:e spår.

Det andra heatet vann Cockstile där han gick utvändigt om Elian Webb och var det som såg till att Propulsion fick gå i tredje spår hela loppet. I finalen hade Propulsion spår 6 och från sista kurvan i en position utvändig bak i fältet small det bara till över upploppet så vann han ganska lätt. Vem kunde tro att han skulle ha så mycket krafter kvar efter kvalloppet. Det var bara att gratulera Örjan Kihlström som satt bakom tömmarna på Propulsion och självklart tränaren Daniel Reden som också gav klartecken sista veckan till start. Ett elitlopp som jag aldrig kommer att glömma just tack vare Propulsion.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.