Det är fruktansvärt att USA,s president Trump nu hotar han att sätta in militären mot det egna folket.

Utvecklingen i USA är tragisk och ett inbördeskrig kan bli verklighet. Presidenten har i går sagt att han kan komma att sätta in militär för att få ett slut på demonstrationerna. Trump kallar demonstrationerna inhemsk terrorism. Han verkar inte inse ett demonstrationerna har att göra med mordet på en amerikansk medborgare och förövarna är en polis. Vid obduktionen har det också kommit fram att mannen dog på grund av att ett knä från en polis kvävde personen i fråga. Nyhetsflödet från USA handlar nu enbart om de protester som man gör mot polisvåldet och den svarta befolkningen. Det är mycket tragiskt och att sätta in militären mot egna folket då har det gått för långt.

Jag citerar nu 3 artiklar från Omni om det som nu händer i USA.
USA:s president Donald Trump kan komma att kalla in militären över hela landet om delstaterna inte på egen hand lyckas kväsa de våldsamma protesterna, rapporterar amerikanska medier.

– Detta är inte några fredliga protester, detta är inhemsk terrorism, sa Trump, enligt NPR.
Strax före presidentens tal från Vita huset hade lokala myndigheter skjutit med gummikulor och tårgas för att skingra fredliga protester strax utanför. Protesterna runt om i USA utlöstes av att en svart man dog i samband med ett polisingripande i förra veckan.

USA:s president Donald Trump ryter till mot landets guvernörer efter protestvågen i landet. Det skriver CBS, som har tagit del av en inspelning från ett telefonmöte.
– Ni måste dominera. Om ni inte dominerar så slösar ni bort er tid, säger Trump i samtalet.

– Ni måste gripa människor, ni måste spåra upp människor, ni måste spärra in dem i fängelse i tio år och ni kommer aldrig se något sådant här igen, fortsätter han.
Enligt AP:s politiska reporter Zeke Miller kallar presidenten också guvernörerna för ”svaga”. Protesterna har spridit sig som en löpeld över landet sedan den svarte mannen George Floyd förra veckan dödades under ett brutalt polisingripande.

Nu är det visat vart Donald Trumps ideologi finns på grund av hans uttalande och handlande. Han ser inte eller och skyller på andra än att ta ett eget ansvar. Han står upp från den vita radens överlägset över det som sker i USA idag. Jag fattar inte hur USA:s president Donald Trump ryter till mot landets guvernörer efter protestvågen i landet. Det skriver CBS, som har tagit del av en inspelning från ett telefonmöte.

– Ni måste dominera. Om ni inte dominerar så slösar ni bort er tid, säger Trump i samtalet.
– Ni måste gripa människor, ni måste spåra upp människor, ni måste spärra in dem i fängelse i tio år och ni kommer aldrig se något sådant här igen, fortsätter han.
Enligt AP:s politiska reporter Zeke Miller kallar presidenten också guvernörerna för ”svaga”. Protesterna har spridit sig som en löpeld över landet sedan den svarte mannen George Floyd förra veckan dödades under ett brutalt polisingripande. Slut citat

Visst är det fel väg han tar och han måste väl ändå svårt att bli omvald efter vårens händelser. Först har han inte klarat av att hantera pandemin och sedan kommer demonstrationerna mot polisvåldet som pågått en hel vecka. Den veckan har han även hotat med att stänga ned sociala media efter att twitter kommenterat hans tweets som man inte är sanningsenliga. Även stora TV bolag har fått många skopor av ovett. Det som hänt måste nog bli svårt att klara av tills valet hålls i november. Visst har förtrycket av den svarta befolkningen ökat som det känns.

Det blir säkert några svåra veckor för USA efter detta. Det har förvånat mig att det hörts så lite från hans parti Republikanerna. Jag är lite rädd för att han som en avledande handling använder militären i något annat land. Nu råder det också problem på arbetsmarknaden som övergått till massarbetslöshet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.