Nu öppnar moderatledaren dörren på vid gavel för att samarbeta med SD

Inte helt oväntat funderar moderaterna och Ulf Kristersson på att börja förhandla om budgeten med Sverigedemokraterna. Det har han sagt till Expressen. Före valet och i debatten var det något som var helt otänkbart på grund av vilka värden som Sverigedemokraterna hade. När valet var över lovade han även sin heder att inte vara beroende av SD däremot trodde inte varken centerpartiet eller Liberalerna detta eftersom man hade inte fått tillräckligt många mandat av väljarna. Nu är det dags igen även om det varit väntat hela tiden då man hade ett budgetsamarbete redan under första budgeten före januariavtalet kom till.

Vi minns också mycket väl hur det gick före den förre moderatledaren då hon nämnde att hon kunde tänka sig att förhandla med SD. Hon fick sota mycket för detta och fick kicken som partiledare och Ulf Kristersson tillträdde. Det var nog en väl planerad kupp skulle jag tro. Centern och Liberalerna de ville inte alls ha att göra med det främlingsfientliga partiet som har rötterna långt utanför nuvarande politik. Det här visar också att Ulf Kristersson ord om att inte samarbeta med SD var inte värt ett enda dugg. Nu är det Corona krisen som gjort att han tänker ändra sig. Högern i Sverige går ännu mer åt höger och det innebär ett stort hot mot välfärden får då blir det skattesänkningar som är viktigare än välfärd trots att välfärden behöver mer pengar. Se bara att där M styrt är det många som dött på äldreboende trots att det är i lågskattekommuner.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.