Trump är inte ensam hos republikanerna som vill sätta in militären mot demonstranter

Trump är inte ensam som tycker att man ska sätta in soldater mot demonstranter. Det har även en republikansk senator skrivit som gäst på ledarsidan i New York Times.

Här kommer ett citat från en text i Omni. Den republikanske senatorn Tom Cotton blev starkt kritiserad på onsdagen när han i en gästledartext i New York Times förespråkade att soldater skulle sättas in för att få bukt med våldsamma protester mot polisvåldet i landet.

Man kan kritisera ledarsidan för att de publicerade de ”extrema” åsikterna, men Cotton ”gjorde oss alla en tjänst”, skriver Politicos Jack Shafer i en analys. ”En dåligt ledartext kunde avslöja en dålig lag”, säger Shafer med hänvisning till the Insurrection Act, som ger presidenten möjlighet att sätta ut militären i USA för att hantera civil oordning och uppror.

Samtidigt som övervåld och rasism har blivit den dominerande frågan i USA sedan George Floyds uppmärksammade död har presidenten avskurit sig från debatten, bokstavligt talat, skriver CNN:s Stephen Collinson.
”En del av USA närmar sig en obekväm självrannsakan […] men president Donald Trump hukar sig bakom höga stängsel runt Vita huset och avvisar en nationell begrundan”, skriver han.slut citat Omni

En kommentar

  1. Karl

    vad fegt av trump att gömma sig och inte ta tag och stoppa rasissmen i usa. hemskt att det är så mycke rasism i usa det måste gå att förbjuda
    alla är lika mycket värda fast inte där verkar det som ursch.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.