Det är amatörmässigt av Byggbranchen att man bygger ett nytt garage till ett nytt hus som inte går att använda

Vem fasen är det som beställer garage som inte går att köra in bilen i. Jag blir förskräck när jag slog upp dagens VK och kunde läsa om det garage som byggts på västra stranden tror jag det hette. Det är för mig helt obegripligt att de som ritat och konstruerat nedfarten inte vet hur man gör. Det är väl byggt tusentals nedfarter till garage bara här i Umeå. Det finns självklart även en beställare som sovit med mössan neddragen över ögonen. Den person måste vara någon som kommmer från Rekab så här stod det i dagens VK om rampen – Det är rampen mellan garageplanen som är svår att köra upp och ned i. Det beror på ett projekteringsfel från vår anlitade projektör, säger Anton Johansson, vd för Rekab som har byggt garaget.

Ja han lägger över hela skulden på projektören och visst är det fel konstruerat när man inte kan köra in när det både är för trångt och för brant. Men jag tippar att det är Rekab som är beställare och jag är övertygad om att de har byggt och har folk som kan hur det ska byggas för att kunna utnyttjas. Jag kan inte om det finns byggregler som säger hur det ska vara men skulle tro att det är så när byggandet är överfullt av olika regler.

Ritningarna är även granskad av kommunen och även där tycker jag det är märkligt att inte de såg att något var fel. Nu är man tvingad att rätta till detta på något sätt och självklart kostar det pengar kanske rent utav mycket pengar. De som har gjort fel ska ska hållas skadefria dvs de ska inte behöva betala för dessa missar. På det här sätter sätter man en stor fusklapp på bygget och det skadar hela byggsektorn i Umeå. I vilket fall som helst är det hela amatörmässigt gjort och att ingen upptäckt detta under resans gång låter märkligt

2 kommentarer

  1. Leif Berglund

    Men visst gjordes ett liknande fel när man byggde P-garaget vid järnvägen ÖK?
    Jag vill minnas att man fick bygga om bygga om infarten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.