För 11 år sedan härjade svininfluensa vaxineringen var inte riktigt lyckad

2009 var det svininflusensan som var på tapeten. För er alla som har minnet kvar var det under den borgliga regeringens tid. Svininfluensan var en pandemi som härjade även i Sverige. I Sverige var den alliansen som styrde. Vi hade en regering och då under moderatledda regeringens tid där Reinfeldt var statsminister, Anders Borg var finansminister och ansvarig för sjukvården då var det nog Kristdemokraten Maria Larsson som var äldre och folkhälsominister. I oktober 2009 drog man igång massvaccinering mot svininflusena.

Det var massvaccinering mot svininfluensa och det 6 miljoner som fick en spruta av vaccinet pandemix som har fått allvarliga biverkningar och fick narkolepsi som gett dem ett helvete genom livet. Och det är ca 400 personer som fått dessa allvarliga biverkningar. Idag har över 400 personer som vaccinerade sig med Pandemrix fått narkolepsi, en kronisk sjukdom som allvarligt påverkar många aspekter av livet. Vaccinet Pandemrix
har gett allvarliga biverkningar. Det var helt enkelt inte tillräckligt utprovat och jag själv tog en spruta men fick inga biverkningar.

Jag såg i går kväll sena nyheter om detta med Narkolepsi och konstaterade att media skulle ställa Lena Hallengren till ansvar för detta vilket är helt fel. Varför ställde Lena Hallengren upp och svarade på frågor om ersättning till de drabbade. Jag tippar att den dåvarande alliansen inte hade klart vem och vilka ersättningar de skulle få.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.