Den svenska coronastrategin har missuppfattats enligt Willian Hanage

Så här beskriver Omni det. ”William Hanage, biträdande professor i epidemiologi vid Harvard-universitetet, menar att den svenska coronastrategin till stor del har missförståtts av omvärlden och att Sverige i vissa avseenden tvärtom haft en ”smartare strategi” än andra länder.
– Sveriges linje har varit ovanlig eftersom landet tagit till mindre stränga ingrepp för att minska spridningen samtidigt som åtgärder sattes in tidigt under pandemin. Sverige har involverat breda samhällsgrupper och lyckats hålla trycket på vården på en nivå man kunnat hantera, säger han till nyhetsbyrån Bloomberg.
Samtidigt konstaterar han att Sverige haft hög dödlighet i covid-19, särskilt i utsatta grupper.
– I slutändan får tiden utvisa vilka som haft bäst strategi, konstaterar William Hanage.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.