Den svenska coronastrategin har missuppfattats enligt Willian Hanage

Så här beskriver Omni det. ”William Hanage, biträdande professor i epidemiologi vid Harvard-universitetet, menar att den svenska coronastrategin till stor del har missförståtts av omvärlden och att Sverige i vissa avseenden tvärtom haft en ”smartare strategi” än andra länder.
– Sveriges linje har varit ovanlig eftersom landet tagit till mindre stränga ingrepp för att minska spridningen samtidigt som åtgärder sattes in tidigt under pandemin. Sverige har involverat breda samhällsgrupper och lyckats hålla trycket på vården på en nivå man kunnat hantera, säger han till nyhetsbyrån Bloomberg.
Samtidigt konstaterar han att Sverige haft hög dödlighet i covid-19, särskilt i utsatta grupper.
– I slutändan får tiden utvisa vilka som haft bäst strategi, konstaterar William Hanage.

2 kommentarer

 1. Lars Gidlof

  Hej

  Ovanlig strategi, ja, nog har det varit det. Själv är man snart arbetslös pga av att vi har så otrolig mycket smitta i Sverige så vi inte är önskvärda utomlands, blev senasfyigåe nekad åka till ett jobb i Norge, trots man är anställd i Norge.

  Nog har Sverige helt tappat greppet om allt, högst antal skjutningar, en av de högsta smitto och dödsgalen per capita och sen skall vi försämra LAS, vi har sänkt skatten för de allra rikaste och ändå har vi en socialdemokratisk regering.

  Vad är fel på att se vad abdra länder gör?

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Det är Norge som satt stopp att du inte får sköta ditt jobb. Det är för djävligt dåligt gjort. Jag tror de gör det enbart för att stoppa alla norrmän som åker till Sverige för att handla

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.