Det har aldrig varit så varmt i Norra Ryssland som nu i år

Nu har det varit rekordvarmt främst i Norra Ryssland. Vi har många hört talas om att vi väntar på ryssvärmen. Ska vi få del av den så behövs att det kommer väder från öster. Om vi ska få del av den gäller även att det även kommer från de norra delarna. Nu är man rädd i alla fall forskare att den värme som nu finns i norra Ryssland som gör att permafrosten tinar att det blir en katastrof för miljön med ökade koldioxid utsläpp. Det har som sagt varit mycket varmt i norra Ryssland och det har aldrig varit så varmt sedan man började mäta 1891. Omni har en lite artikel om detta som jag citerar nedan.

”Årets första sex månader i Ryssland var de varmaste sedan statistik började föras 1891, enligt landets meteorologiska och hydrologiska center, uppger ryska medier.
Ovanligt varma vintermånader uppges ha påverkat resultatet mycket. I januari låg medeltemperaturerna 10–11 grader över medelvärdena.

För några dagar sedan bekräftade ryska meteorologer även ett värmerekord i den sibiriska staden Verhojansk, som brukar beskrivas som den kallaste bebodda platsen på jorden. Den 20 juni var det 38 grader i staden, vilket enligt The Weather Channel är den högsta uppmätta temperaturen sedan juli 1885. Slut citat från Omni.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.