Kina enda landet som får ekonomisk tillväxt i år och den är hela 1,7%

Kina blir nog enda landet i hela världen som kommer att en ekonomisk tillväxt i år 2020. Den bedöms vara så pass stor som hela 1,7%. Det är ändå bra även för oss för vi är trots allt beroende av det som händer Kina. Kina är ju världens näst största ekonomi och det är bara USAs som är större men dröjer nog inte länge förrän Kina är förbi. Båda de största ekonomierna borde gå i spetsen för klimatomställningen men det kommer inte att ske förrän man bytt ut Donald Trump.

Så här skriver Omni om ekonomin i Kina och jag citerar. ”Kina kommer vara den enda stora ekonomin som uppvisar tillväxt i år, enligt ekonomiska bedömare.
Orsaken är delvis att landet drabbades av coronaviruset tidigare än andra. Enligt en analytikerenkät från AFP återhämtade sig Kina i det andra kvartalet – detta efter landets första konjunkturnedgång på decennier.
Bedömningen är att Kinas tillväxt kommer landa på 1,7 procent det innevarande året. Även om siffran är låg är den betydligt högre än för många av de länder som fortfarande kämpar mot virusutbrottet, skriver nyhetsbyrån.
Kina är efter USA världens största ekonomi.” Slut citat Omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.