Hemarbete inte bra för företagen och då är det nog så inom offentlig sektor

Hemmarbete inte bra för företagen. Det visar VD för Näringslivsforskning. Han säger att företagen börjat ta skada sv upplägget. Jag tror då att det inte heller är bra för offentlig sektor. Men han säger att det nog var bra i början av pandemin. Jag tror och har allt trott att arbetsplatserna är bra för utveckling för då kan man prata med varandra om och när det uppstått problem. Man får och törs kommunicera med varandra om precis vad som helst och det säger jag eftersom jag varit i arbetslivet och det är bra att man får testa ideer med en arbetskamrat och det är inget fel alls utan till nytta för personerna och därmed företaget. Att jobba hemifrån då är man ju aldrig borta från jobbet och kan ladda upp för framtiden. Jag är egentligen inte förvånad att det kan börja ge skada för företaget eller organisationerna. Men en kort tid kan man nog använda det men det är en kortsiktig lösning och inget annat. Hemarbete var nog en bra lösning när coronapandemin slog till – men nu börjar företagen ta skada av upplägget. Det menar professor Magnus Henrekson, vd för Institutet för Näringslivsforskning, rapporterar DI.
En skillnad i våras var att mycket redan låg i pipeline och medarbetare visste vad som skulle göras, säger nationalekonomen. Dessutom är spontan interaktion mellan medarbetare central för ett företags utveckling, eftersom viktiga aspekter annars kan gå förlorade.
Till slut börjar bolagens verksamhet ta skada, säger Henrekson till DI och tillägger:
– Den punkten har vi nog redan nått.

Lennart Holmlund kommunalråd 94 tom 2014 nov. Varav ordf. 94-14. Vet att Umeå har en framtid om man vill växa
telefon 0705504785

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.