På lördag får norrmännen besöka Västerbotten utan att sitta i karantän. Nu måste handeln fort få hem varor

Från och med lördag är det dags att handlarna i Hemavan och andra orter när Norge har fått hem varor. Då kan norrmän komma till Sverige utan att behöv sitta i karantän. Det har nu norska UD beslut och det gäller från och med lördag. Skulle tippa att norrmännen och de svenska handlarna tycker att det är en lättnad. Att detta kommer att rapporterar Aftonposten. Däremot kommer de norrmän som varit i Skåne och Kronoberg att behöva sitta i karantän i 10 dagar.Samtidigt öppnar man upp för resor till Dalarna, Södermanland, Uppsala och Västerbotten, utan krav på karantän, rapporterar norska TV2. Reglerna gäller från den 8 augusti. De inför karantänkrav för resande som återvänder från Frankrike, Monaco, Schweiz och Tjeckien. . Det här tror jag är viktigt för att ha stängda gränser inom Norden då går man som tillbaka till ett system som gällde för mycket länge sedan. Resor till vårt län är inte bara bra för handeln utan även för besöksnäringen och hoppas bara hotellen i kustområdet kan ta emot de norska gästerna. Det här innebär också att de svenska som har kvar semester kan besöka Norge och tex kunna åka dit och fiska torsk. Jag hoppas även att gränsen mot Finland kan öppna snart så vi kommer igång besöken över Kvarken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.