Saudiarabiens kronprins är i blåsväder och anklagad och stämd.

Saudiarabiens kronprins Mohammed bin Salman är i blåsväder. Men det går knappast att komma åt honom med det stöd han har från USAs president Donald Trump.

Så här skrev Omni tidigare om detta.En före detta tjänsteman för den saudiska underrättelsetjänsten anklagar Saudiarabiens kronprins Mohammed bin Salman för mordförsök, rapporterar flera internationella medier.

Enligt en stämningsansökan som lämnats in till en amerikansk domstol ska bin Salman ha anlitat en grupp lönnmördare som rest till Kanada för att försöka döda tjänstemannen Saad al-Jabri, strax efter mordet på journalisten Jamal Khashoggi i Turkiet 2018. Planen ska dock ha misslyckats eftersom gränsvakter på en flygplats i Toronto fattade misstankar mot gruppen, rapporterar BBC.

Al-Jabri blev av med sitt jobb hos underrättelsetjänsten strax innan bin Salman tog makten och flydde från Saudiarabien till Kanada för tre år sedan. Han hävdar att bin Salman vill se honom död eftersom han sitter på mycket graverande information om kronprinsen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.