Företag fuskar till sig omställningsstöd genom att på bolagsstämman ha beslutat om utdelning

Många bolag följer inte de regler som finns om coronastödet. Jag tycker det faktiskt är mycket dåligt gjort. Arbetet har gjort en granskning och hittat 25 bolag som beslutat om utdelning på sin bolagsstämma och då följer man inte reglerna om omställningsstöd.

Det här har Omni skrivit i en artikel som jag här lägger ut som den är.
”Alla företag följer inte de uppsatta reglerna för det beslutade så kallade omställningsstödet. Tidningen Arbetet har i en granskning hittat 25 aktiebolag som som hållit sin årsstämma efter den första mars och där beslutat om utdelningar.

Totalt har bolagen fått 812 000 kronor i coronastöd från staten samtidigt som de beslutat om utdelningar på 8,6 miljoner kronor. Tolv av bolagen tog besluten om utdelning i juni eller juli.
Skatteverket har redan hittat flera bolag som fått stöd trots att de delat ut efter första mars.

– Då blir det aktuellt med återkrav. Det här är dessutom ett brott och man kan riskera att hamna hos åklagare, säger nationella samordnaren Conny Svensson till Arbetet.” Slut citat.

Skamligt är det minsta man kan säga men det är att fuska med stöden. Jag vill se och höra att moderaterna säger ifrån på skarpen de brukar ju gå hårt åt enskilda personer som fuskat med wabersättningar för att ta ett exempel och de brukar också ha en fientlig inställning till bidrag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.