Hur kan priserna på villor och bostadsrätter stiga i dessa osäkra tider

Man slutas aldrig att förvånas över bostadspriserna. Det är ju en mycket kärv tid för ekonomin i alla länder nu på grund av coronakrisen då BNP har fallit med strax över 8%. Arbetslösheten den ökar också kraftigt i hela världen och därmed sker det samma sak med köpkraften. Vi har nog inte sett slutet på vilken väg ekonomin tar vägen men det som nu alla länder har kraftigt ökade skulder och de ska betalas, varje krona och samtidigt ska skatterna sänkas. Då är det mycket troligt att statens kassa för reformer blir mindre. Nu ska även prishöjningarna på bostäder betalas och inkomsterna riskerar att bli lägre. Jag är rädd att detta med höjningarna kan riskera bli en bostadsbubbla som kan spricka.

Så här ser prisutvecklingen ut i en Omniartikel. Priserna på bostadsrätter i riket steg med 1 procent samtidigt som villapriserna steg med 2 procent i juli jämfört med i juni, enligt färska siffror från Svensk Mäklarstatistik.
Hittills i år har priserna på bostadsrätter stigit 3 procent och villapriserna är upp hela 7 procent. Villapriserna har stigit varje månad sedan december förra året, enligt Svensk Mäklarstatistik.

Antalet sålda bostadsrätter i juli uppgick till drygt 8 200, vilket är en ökning med 27 procent jämfört med juli 2019, enligt ett pressmeddelande. Det såldes nästan 4 100 villor, en ökning med 8 procent.
– Det råder fortsatt hög aktivitet på bostadsmarknaden, särskilt med tanke på att det är mitt i sommaren, konstaterar Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik. Slut citat Omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.