Många lag i Allsvenskan i ishockey ser starkare ut denna säsong

När kommer allsvenskan att starta om det inte får bli publik. Jag har svårt att se att serien kan starta om man inte får släppa in publik. Allsvenskans TV pengar är ju bara en droppe i havet jämfört med SHL. Jag tror att SHL klubbarna har över 40 miljoner per klubb men är tveksam om hela Allsvenskan har det totalt. Jag vet inte om staten ger bidrag till de tappade publikintäkterna som är viktiga för klubbarna. Går det att få fram besked om detta till Allsvenska i ishockey.

Så till lagen och hur de ser ut. För mig tycker jag att Björklöven ser ut att få en trupp lika stark som fjolåret och det är väl bara att träna in samma spel som i fjol med vissa smärre justeringar. Det är många mycket bra förvärv som man har gjort.

Jag tycker dock att flera andra lag även gjort förstärkningar. Det lag som kunde ha åkt ut nämligen AIK har ett mycket starkare lag den här säsongen gentemot förra. MoDo har tappat många spelare men även de tycker jag att det har ett nytt lag med minst samma styrka som förra säsongen.

Timrå lyckades behålla i stort sett samma trupp men med några fina förstärkningar. Västerås har också förstärkt laget. Överlag tycker jag att kvalitén på Allsvenskan har höjts. Problemet är intäkterna och jag är helt säker på att om man inte hängt upp sig mot det Tv avtal SHL har så har man kunna höja intäkterna betydligt och inte vara beroende av det avtal som SHL har med Cmore. Jag tror det bästa är om man planterar för att starta en egen liga

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.