Allsvenskan i ishockey start 2 oktober men staten måste fatta beslut om publik eller stöd

Bra att Allsvenska i ishockey ska starta den 2 oktober. Jag förstår också motiven till detta för att hinna spela klart säsongen.,Litar på att man tagit till så mycket att det ryms även ett kvalspel. Jag tycker även att Allsvenskans VD hade en klok kommentar om detta med publik. Jag tycker det är märkligt att inte staten hör en garanti mot Allsvenska som man gjort mot andra näringar och bolag. VD sa att man behöver publik och stöd. Så är det och det är ju staten som ger förbud mot publik och ska självklart göra som mot andra företag som man gett stöd. Hockeyn drivs ju i de flesta fall som bolag. Blir det inte publik eller stöd går det inte lång tid förrän hockeybilaga måste ansöka om konkurs och det drabbar hårt även alla kommuner som har ishallar för då får man inte intäkter och då ska också lönegarantier betalas ut. Jag tycker regeringen redan nu borde ge ett besked så att man inte hamnar i en ekonomisk härva. SHL klarar sig då de har får mycket pengar av TV avtalen men några kommer även där att få det svårt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.