Stefan Löfven sa i sitt sommartal att vi satsar på äldre och välfärden

Stefan Löfven har haft sitt sommartal i går. Jag tycker självklart han gjorde rätt som berömnde den personal som slitit hårt för att vi ska klara av pandemin. Jag tycker det bästa ändå på den punkten var det som rörde arbetsmiljön och där lönerna och utbildningen. Det är vi många som påtalat länge och det förutsätter att det blir mer pengar till regionerna och kommunerna. Däremot blev jag glad att han tog upp välfärden och främst pensionärerna. Sverige ska ha Världens bästa äldreomsorg vilket är oerhört viktigt men det behövs även pengar till detta. Jag hoppas verkligen att Liberalerna inser att ska välfärden och äldreomsorgen rustas upp måste det gå före ytterligare skattesänkningar.

Jag lägger in en kort notis om detta från Omni nu och här och kanske har jag möjlighet till hans tal i morgon.
” Statsminister Stefan Löfven inledde sitt sommartal med att prata om coronapandemin och vilken tuff tid Sverige har tvingats gå igenom den senaste tiden – och att krisen ännu inte är över.
– Det hade inte gått utan storartade insatser från undersköterskor, sjuksköterskor, läkare, lokalvårdare och andra som jobbar på sjukhus och lasarett. De ska ha vårt tack, Sveriges tack, sa han.

Statsministern pratade om hur coronapandemin blottlägger de ekonomiska klyftorna, maktbalanser och de dåliga arbetsvillkoren inom vården.
– Välfärden kan inte bäras upp av människor som på grund av sina arbetsvillkor har sämre löneutveckling och inte får ta del av samma utbildningsinsatser som sina kollegor. Det måste vara slut på det här nu.
Socialdemokraterna väljer välfärden och vill satsa på Sveriges bästa äldreomsorg, sa Löfven.
– Vi ska använda all engagemang, all kraft och all värme som visade sig under coronakrisen och tillsammans bygga samhället starkare” slut citat Omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.