Polisen vill inte ha arrangemang med 500 deltagare. Andra än polisen kan se till att man uppför sig rätt

Polisen säger nej till större arrangemang som nu 500 personer Regeringen vill lätta på regeln om 50 personer och då ska publiken vara sittande. Polisen säger i sitt remissvar ett nej till detta och motivet de har är resursbrist. De tycker inte det för att just kunna kolla om man följer reglerna. Jag hoppas att regeringen kör över polismyndigheten och tycker att polisen under många år fött ökade resurser. Jag tycker inte heller att det måste vara poliser som sköter detta utan det kan ju vaktbolag och även föreningarna sköta. I vanliga fall har jag inte sett poliser förut vara aktiva på arenor där det är lite folk och det kan inte vara mer än 400 personer eftersom man räknar alls som är på matchen, även spelare och annan personal. När det gäller bevakning av krogarna gör kommunal personal det. Jag tycker 500 besökare på en match är för lite för det kommer inte att bära sig. I det här fallet ska inte polisen få bestämma.

En kommentar

 1. Olof

  Du har 100% rätt Lennart.
  Att det behövs fler poliser vid idrottsevenemang är ett stockholm/göteborg/malmö fotbollsproblem.
  Det har absolut ingenting med övriga idrotter att höra.
  Undanta den allsvenska fotbollen i dessa städer så är det inga problem.
  Hockeypubliken ska inte behöva lida för att elitfotbollen i storstäderna i många år har accepterat huliganer och samarbetat/gynnat dom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.