Dödspatrullen fick hårda straff i Danmark och Aftonbladet redovisade namnen

Dödspatrullen agerade i Danmark och de fick ett straff som inte finns i Sverige idag. Det är inga lena straff då de äldre fick livstids fängelse och de unga som var med fick 20 års fängelse. Jag tycker också att man ska göra som Aftonbladet har gjort nämligen att avslöja namnen på förövarna. Nu är de här dömda så få är ju delar fastställda men nog borde man kunna avslöja tidigare vilka som är misstänkta för då skulle antagligen de som vet vilka som ingår i en liga bli kallare om fötterna. Det är en viss grupp av personer som alltid namnges men inte de som sysslar med grova brott de talar man aldrig om vilka de är. Jag vet inte om det beror på att de som talar sanning är rädda för att råka illa ut.

Här lägger jag ut den artikel som Aftonbladet har på nätet som är lite eller mycket lite annorlunda än det som finns i dagens Aftonblad i papperstidningen. Så här skriver Aftonbladet idag och jag lägger ut hela artikeln förutom bilderna

”Ledaren för Rinkebynätverket ”Dödspatrullen”, Mohamed Ali, 22, döms till livstids fängelse för morden på två män ur rivaliserande ”Shottaz” i Danmark förra året.
Även Mansor Ismail, 20, och Benjamin Owusu Afriyie, 25, döms till livstid.
Två unga män, som var under 17 när morden begicks, döms till fängelse i 20 år.

Fem medlemmar ur Dödspatrullen, varav en av dem den utpekade ledaren Mohamed Ali, sköt den 25 juni 2019 ihjäl två Shottaz-medlemmar då de satt i en svenskregistrerad bil i Herlev utanför Köpenhamn. Den ena mannen dog på platsen efter att ha träffats av 19 skott. Den andra träffades i låret och dog senare. En tredje man lyckades fly och kom undan utan skador.

Flyktbilen hittades av polisen redan samma dag och både teknisk bevisning, kläder och mordvapen identifieras trots männens försök att elda upp den. Männen kopplades till dådet bland annat genom videofilmer från vittnen, där det syntes att de hade på sig kläderna som senare hittades i bilen.

Extra hårda straff
Fem män hemmahörande i Rinkeby i Stockholm med djupa kopplingar i organiserad brottslighet greps under veckorna som följde efter morden. Förutom dubbelmordet och mordförsöket åtalades de för bilstöld. I rätten nekade alla fem både brott och gängtillhörighet.

Nu har alla fem, i dag mellan 18 och 25 år gamla, dömts av en enig domstol i Glostrups tingsrätt. Rätten gick på åklagarens linje och dömde de tre männen som var över 18 när brottet begicks, Mohamed Ali, Mansor Ismail, 20 år, och Benjamin Owusu Afriyie, 25 år, till livstid i fängelse.

Anledningen till de hårda straffen är den danska strafflagens 81:a paragraf, som stadgar att vid gängrelaterade brott kan dubbelt så hårda straff utdömas, jämfört med den vanliga straffskalan. De två yngsta männen, som var 17 år när brottet begicks, döms till 20 års fängelse. Slut citat från Aftonbladet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.