WHO chef tror den svenska modellen om Corona är bättre än i länder där man helt stänger ned samhället

WHO chef tycker man ska titta på Sverige hur vi hanterar coronapandemin. Han tror helt enkelt inte på det sätt många länder har gjort genom att stänga ned hela samhällen

Jag tror att han har rätt så här har Omni skrivit om detta Nya Zeeland och andra länder bör framöver titta på hur Sverige hanterar coronapandemin – det säger den brittiske professorn David Nabarro, ett av WHO:s sex särskilda covid-19-sändebud, i en intervju med det nyzeeländska radioprogrammet Magic Talk.

Nabarro menar att det i längden inte är hållbart att stänga ner hela samhällen, som Nya Zeeland gjort i Auckland, och att länder i stället bör sträva efter att minska virusspridningen genom samförstånd mellan myndigheter och allmänhet.
– På så sätt tror jag att det går att jämföra med Sverige och andra länder som klarar av att gå vidare utan större nedstängningar, det är rätt jämförelse, och det är målet för framtiden, säger David Nabarro. Slut citat Omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.