Fyra viktiga och bra punkter från S inför återstarten

Det har varit många partier som nu verkar tro att man får som man vill på grund av pandemin. Vi inom Socialdemokratin har självklart välfärden först och så är det även idag. Dessutom behövs det pengar till detta och det satsas mycket för att få igång ekonomin för att ha ett jobb är en frihets fråga för är man inte i jobb är man inte alls fri och man är beroende av en A-kassa eller en äkta helt för att kunna överleva och jag hoppas vad man kallar den tillfälliga höjningen ska sluta vara tillfälliga och bli ordinarie. Så här ser våra fyra viktigaste punkter ut.

* Skapa nya jobb i hela landet genom att bl a storsatsa på ny teknik, välfärden, grönt företagande, vägar och järnvägar.
* Se till att det finns goda möjligheter till omskolning och att du som blir arbetslös kan få rimlig a-kassa. När varslen ökar och arbetslösheten stiger behöver samhället finnas där och täcka upp med ekonomisk trygghet.
*  Investera i en trygg äldreomsorg med fler medarbetare, bättre arbetsvillkor samt stärkt sjukvård. Höj pensionerna.
* Rusta Sverige och bygga internationella samarbeten mot framtida pandemier, naturkatastrofer, och militära hot samt stärka tryggheten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.