Av fotbollens stöd på grund av Corona fick herrar 96% av stödet och damklubbarna har reagerat. Det är inte ett stöd till fotbollen utan ett stöd för minskade intäkter

Diskussionen om damernas anslag av pengar som ersättning för Corona till fotbollen var 96 herrar och 4 procent till damerna. Det är några klubbar som nu tycker att det var fel och har skrivit bland att till RF, Fotbollsförbundet och idrottsministern Amanda Lind. Klubbarna har problem med ekonomin men Corona stödet ska inte vara ett föreningsstöd i vanlig bemärkelse utan en ersättning som beror på effekter av Coronan. Alla dessa pengar från regeringen oavsett bransch skall vara på grund av just pandemin. Det gäller samma sak för alla branscher att staten ska ersätta vad man förlorat i annat fall är det ett fusk. Jag förutsätter att svenska Fotbollsförbundet har tagit reda på vad främst elitklubbarna, för det är de som har haft stor publik tappat mest intäkter. Det här borde Fotbollsförbundet redovisa för allmänheten för det är en självklarhet att vi vill se att man inte diskriminerar damfotbollen. Jag tycker att alla ersättningar som är en effekt av pandemin ska redovisas öppet i fall där de är ersättningar för förlorade inkomster men även så att inte de organiserade brottsligheten fått samhällsstöd.

En kommentar

  1. Pingback: Hundraprocentig ersättning till damklubbarna – Daily Current Affairs

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.