Ryssarna förgiftar folk de ogillar

Det är väl dags att EU agerar med kraft mot Ryssland när man försöker ta död på oppositionsledare. Det är klart att det som hänt kommer från den yttersta partiledningen med Putin i spetsen som beordrat anfallet mot Aleksej Navalnyj. Han har under tisdagen lagt upp en bild på sin Instagram. På bilden sitter han upp i sängen själv omgärdad av sin familj. Som tur var fick han komma till Berlin och fått vård för har han stannat i Ryssland har han säkert varit död. Tyska läkare har konstaterat att Navalnyj förgiftades med det Sovjetutvecklade nervgiftet novitjok. Analys har även gjorts av FOI i Umeå som kommit till samma resultat som de tyska läkarna. FOI här i Umeå var även med och kollade upp vad man använde i Irak.

Tyskland kommer att vita åtgärder eller sanktioner mot Ryssland men det borde hela EU göra. Det här giftet är ett mycket farligt ämne och har även använts tidigare mot de som inte följer regimen i Ryssland. Vi vet ju inte heller hur mycket det här giftet använts mot fler som protesterat och kanske mot befolkningen. Det har även sänts en serie reportage i Tv om Putins väg mot makten och det är inte att ljuga om att det var den kommunistiska vägen han kom till makten och den som förde fram som ledare var faktiskt Jeltsin. Det är många som blivit rika på att Putin kom till makten och det har nog blivit regel utan undantag att det skett en del penningtvätt. Bland annat som jag sett på Cypern. Sverige måste göra sin hörd mot Putin och det ryska systemet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.