Sänkta arbetsgivaravgifter som c och L driver har dålig effekt och dyrt säger nationalekonomer

C och L lägger förslag utan att veta om det har effekt eller inte. De säger att de gett jobb och det är helt rätt men det är oerhört dyra jobb. De insatser jag syftar på är det ständiga tjatet om sänkta arbetsgivareavgifter. De avgifterna är dessutom saker som löntagarna avstått i det löneutrymme som funnits men det har nog aldrig Liberalerna begripit. Hur det ska gå för det partiet är det nog många eniga om nämligen att de kommer att åka ur riksdagen. De för dessutom en mycket tynande tillvaro i Umeå och följer med allt vad Ågren säger och gör.

Så här skriver Omni om sänkta arbetsavgifter för unga
” Flera nationalekonomer är kritiska till C:s och L:s förslag om sänkt arbetsgivaravgift för unga, Rapporterar TT.
”Sänkta arbetsgivaravgifter för alla unga är en förhållandevis dyr åtgärd”, skriver Lars Calmfors i ett mejl till nyhetsbyrån och föreslår istället generösa bidrag till nystartsjobb för långtidsarbetslösa ungdomar.

En studie från Arbetsmarknadsdepartementet, visade på att tidigare arbetsgivarsänkningar visserligen ledde till nya jobb, men fångade inte upp de som stod långt i från arbetsmarknaden och kostade över 1 miljon per skapat jobb.

Nationalekonomen David Seim har i en liknande studie kommit fram till att det tidigare sänkningar varit en positiv kapitalinjektion för näringslivet men inte så effektiv för att sänka ungdomsarbetslösheten. Slut citat Omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.