Jag tror att skulle Aleksej Navalyj åka tillbaka till Ryssland tror jag att han mördas

Skulle ryssen Aleksej Navalnyj Åka hem till Ryssland när han blir frisk kommer han förr eller senare att mördas. Det är sjukt hur ryssarna förnekar sin inblandning av det gift som enbart ryssarna har. De skyller på tyskar men även i Umeå på FOI har man hittat giftet. Ryssland är inget att lita på och att ryssarna själva tror på Putin och hans gäng.

Ryske regimkritikern Aleksej Navalnyj börjar sakta återhämta sig efter att ha förgiftats av nervgiftet novitjok för en knapp månad sedan.
I en analys skriver SVT:s Rysslandskorrespondent Bert Sundström att Moskva intensivt förnekar att den ryska statsmakten skulle ha varit inblandad i dådet. Bland annat menar Kreml att Navalnyjs medarbetare saboterat utredningen eftersom de låtit tyska myndigheter undersöka Navalnyjs vattenflaska, där spår av novitjok kunde hittas.
”Men själva poängen med att smuggla ut flaskan från Ryssland var ju att någon som inte står under Kremls kontroll får analysera och dessutom offentliggöra resultatet”, skriver Sundström.
CNN:s Luke McGee och Anna Chernova väcker frågan om hur stor fara Navalnyj svävar i vid en eventuell återkomst till Ryssland.
”Ord som säkerhet och trygghet betyder ingenting för någon som är i opposition i Ryssland”, citerar de oppositionspolitikern Vladimir Kara-Murza, som själv förgiftats två gånger de senaste fem åren.

2 kommentarer

 1. Petter

  Undrar om verkligen de törs att försöka igen, då kan vi nog kalla alla västliga kontakter med ryssland frostiga med stort F. Problemet med sanktioner mot ryssland inte biter. Vilka förlorade i de sista sanktionerna med livsmedel, jo europas bönder. De ställde om jordbruket och blev i det närmaste självförsörjande

 2. Gunnar. F.

  ”det är sjukt hur ryssarna förnekar sin inblandning…”
  ”Ryssland är inget att lita på…”
  ”och att ryssarna tror på Putin och hans gäng”
  Det är många ryssar som INTE är ett fan av Putin,,, som du inte heller verkar ha klart för dig!
  Det vore klädsamt om du separerade ryssarna i allmänhet från den ryska högsta ledningen -som såna som du också verkar ha en skev bild av!
  Dina *msm s.k. ’trovärdiga’ nyhets källor som du INTE verkar ifrågasätta och som du tror på, och dess nyheter som du har ’köpt’rakt av,,,tex det uttalade rysshatet som svenska regeringar o media inpräntat åratal i det svenska folket!
  Förövrigt kan giftet kommit på villovägar,så någon annan än högsta ledningen, kan ha förgiftat A.N. utanför Putins vetskap!
  Det vet ju ingen förutom de som har förgiftat AN.
  Kan ju ha hänt tidigare förgiftningar också!
  Jag har träffat ryssar och jag måste säga att dom är ett trevligt folk,,, det är bara den svenska regeringen m.fl. som sprider skrämsel propaganda och andra osanningar om Ryssland som är otrevligt att höra o läsa om.
  *msn;main stream media. (vänsterliberala lögner!)
  //G.F.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.