3 reflektioner från debatterna i går

350 tusen jobb sedan Stefan Lövfen blev statsminister. Det glömmer moderaterna helt bort när de pratar om budgeten och inte hur många som är arbetslösa och de som jobbar. Moderaterna räknar på olika sätt när de är i majoritet eller i opposition. Så är det och moderaterna har även den uppfattningen att försäkringar ör bidrag vilket är helt fel. Det heter arbetslöshetsförsäkring och sjukförsäkring och det är båda en försäkring mot inkomstbortfall om man blir arbetslös eller sjuk. Löntagarna har avstått detta ur det löneutrymme som funnits vid avtalsrörelsen.

Hur kan en ekonomireporter på Svt göra en bedömning vad som är rätt satsning i en statsbudget. Det är klart att partierna dvs de 4 partierna som står bakom budgeten har även oberoende tjänstemän på departement som varit med och gett sakkunskap gett råd. Jag tror inte att en reporter har den kompetensen över en statsbudget då att hon kan säga vad som är rätt eller fel och den kunskapen har inte heller den manlige politiske reportern på Svt.

Edvard Riedl tar som vanligt upp att man dödar Norrland genom priset på bensin. Han glömmer helt bort den indexering som man tagit bort på bensinen. Jag tror det var Källström som påminde om detta under debatten i Riksdagen idag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.