Nu ska det äntligen byggas en livsmedelsbutik på Klockarbäcken och allt tar mycket lång tid där Trafikverket ska bygga vägar och järnvägar

Willys bygger ny livsmedelsbutik på klockarbäcken är nu beslutat av bolaget. Det tycker jag är glädjande för redan när de andra etableringarna skedde jobbade vi hår för att få dit Willys. Men de for först till Ersboda och sedan till vad som kallas IKEA området och nu till Klockarbäcken. Det visar ändå att den strategi som vi slog fast för länge sedan håller. Det här tycker jag visar att nyckeln trots allt är hur vägsystemet börjar bli färdigställt.

Tanken var att systemet med västra länken skulle ha varit klart redan 1997 men det överklagades trots att delar redan var klart. Nämligen att E12 skulle flytas till södra sidan älven vilket också var gjort liksom att Kolbäcksbron hade kommunen byggt som en kommunal bro, men när man gjorde omtag blev det E4 i stället som det var även i starten av 1990 talet. Ja det har varit många turer och sedan skulle nuvarande system ha varit klart 2014 som var beslutet i närtidssatsningen 06/07. Det som förvånat mig hela tiden är varför klarar inte Trafikverket av att hålla de tider som riksdagen beslutat. Umeå kommun höll tidsplanen när Kolbäcksbron skulle vara klart.

Nu blir det ytterligare en stor aktör på Klockarbäckens handelsområde och som säljer livsmedel vilket varit planeringen i mer än 20 år så det blir som vi tänkt. Jag tycker mig ha lärt många saker av detta och det är att jag tror det är mycket bättre att kommunen håller i helheten och inte sätter bort till någon exploatör som tar helheten. Den tomt som jag tror är aktuell är den mark man kommer först till när det såg ut som förut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.